Tillbaka från semesterresa, mannen i full gång att handikappanpassa altanen, alltså får jag lösa middagen...
Finns i kylen, 1 kg fläskfärs, lite grönsaker, och liiiite potatis...
Grillspett:
Finns i kylen, 1 kg fläskfärs, lite grönsaker, och liiiite potatis...
Grillspett:
500 g fläskfärs
1 ägg
1/2 tsk kanel
1/2 tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta (pressad, finhackad eller finriven) (jag hade slut vitlök, så jag tog 1 krm vitlökspulver)
1 tsk salt
1 pust svartpeppar
1 ägg
1/2 tsk kanel
1/2 tsk spiskummin
1 vitlöksklyfta (pressad, finhackad eller finriven) (jag hade slut vitlök, så jag tog 1 krm vitlökspulver)
1 tsk salt
1 pust svartpeppar
Gör så här:
Blanda ägg och kryddor, blanda ner färsen, forma till järpar eller runt grillspett, grilla 15-20 min.
Tips: smula gärna ner 1/2 pkt fetaost, blir nog jättegott!
Traditionella "köttbullespett":
500 g fläskfärs
ca 2 msk riven lök
1 ägg
1 tsk salt
lite peppar
½ dl ströbröd
1 dl vatten eller mjölk
Låt ströbröd svälla i vatten, blanda ner ägg och kryddor, blanda ner färsen, forma till järpar eller grillspett. Jag gjorde vanliga köttbullar av en del, de gräddar jag på plåt i ugn 200 grader en stund. Spetten grillade vi ca 15 minuter.
Gurkmyntayoughurt:
1 gurka
1 dl turkisk youghurt
1 msk pressad citron
1 msk hackad färsk mynta
½ tsk spiskummin
Lite salt efter smak
Dela gurkan i bitar, ev skalad, blanda övriga ingredienser, blanda ner gurkan, låt stå och ta smak en stund.
Till detta hade vi lite färskpotatis, lite potatissallad, lite tomater, lite paprika, lite gurka, och lite baguetter. Men varför inte tex pitabröd? Gott!
Kommentarer
Skicka en kommentar