När vi stängde stugan i höstas hittade vi ett oöppnat storpack med nori-ark, som en hyresgäst lämnat efter sig. Jag har alltid älskat sushi, så under hösten har vi testat lite olika recept. Riktig sushi med ris, utan socker, och med rå lax blev ju supergott, smakade precis som " på riktigt".
Sedan fick jag med mig ett recept på norirullar från Skeppsgården, vilket var gott. Smakade inte som sushi, men det var gott.
Idag provade jag ett rawfood-sushi-recept, som jag hittade här.
I "istället-för-wasabi" var det för mycket vatten, det måste minskas nästa gång, och jag vet inte om jag tycker att det gjorde så mycket för smaken heller. Har jag bråttom/lite ork gör jag nog bara dubbelt av blomkålsgrejset...
(Det gojs som blev över har jag både använt som pålägg, och även crepes-fyllning i glutenfria pannkakor, tillsammans med riven blomkål. Supergott!)
Sedan fick jag med mig ett recept på norirullar från Skeppsgården, vilket var gott. Smakade inte som sushi, men det var gott.
Idag provade jag ett rawfood-sushi-recept, som jag hittade här.
I "istället-för-wasabi" var det för mycket vatten, det måste minskas nästa gång, och jag vet inte om jag tycker att det gjorde så mycket för smaken heller. Har jag bråttom/lite ork gör jag nog bara dubbelt av blomkålsgrejset...
(Det gojs som blev över har jag både använt som pålägg, och även crepes-fyllning i glutenfria pannkakor, tillsammans med riven blomkål. Supergott!)
Kommentarer
Skicka en kommentar