Fortsätt till huvudinnehåll

Kjerstis mat och prat: Glutenfria långpannerutor med krämig chokladglasyr...

Ett till favoritrecept från Kjersti, detta har jag gjort flera gånger, och barnen ÄLSKAR dessa kakor. Hon har verkligen nästan alla glutenfria recept man kan behöva, jag kollar alltid där först när jag letar efter ett nytt recept, eftersom allt jag provat från hennes blogg lyckats.



150 g smör 
1 dl mjölk - havremjölk i vårt fall
4 stora ekologiska ägg
2½ dl ljust rårörssocker - idag tog jag vanligt vitt strösocker, det var vad jag hade hemma (mindre nyttigt)
1 3/4 dl teffmjöl - idag blev det Jytte original
1 3/4 dl rårismjöl - idag blev det vanligt rismjöl
2 msk rå kakao
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 krm salt
Glasyr:

125 g smör 
1 stort ekologiskt ägg
2 dl kokosblomsflorsocker - går alldeles utmärkt med vanligt, men inte lika nyttigt
3 msk rå kakao
1 tsk vaniljsocker
ca 1 dl kokosflingor
Smält smör/margarin och tillsätt mjölken. Ställ åt sidan att svalna.Vispa ägg och socker riktigt pösigt och fluffigt.Blanda ihop mjölsorterna med kakao, husk, bakpulver och salt, och sikta ned i äggpöset omväxlande med smör/mjölken. Blanda om försiktigt men väl, och låt stå att svälla 5 minuter.Smörj under tiden en inte alltför stor långpanna väl. Bred ut smeten och grädda ett snäpp nedanför mitten i 175 graders ugnsvärme ca 20 minuter. Känn med sticka att kakan är klar.Under tiden kakan gräddas gör du glasyren.

Smält smör/margarin och ställ åt sidan att svalna lite.Blanda ihop florsocker, kakao och vaniljsocker och sikta ned i en skål. Tillsätt ägget och vispa kraftigt. Tillsätt det avsvalnade smöret under fortsatt vispning tills glasyren är blank och krämig i konsistensen.Låt kakan svalna några minuter och bred sedan på glasyren lite i taget så den får sjunka in lite. Strö över kokosflingor och ställ kallt. Skär i rutor.




Kjerstis mat och prat: Glutenfria långpannerutor med krämig chokladglasyr...: Här kommer mitt "paradnummer" i en omgjord och glutenfri tappning. Precis lika god som originalet, jag lovar, så även du som ...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kolloidalt silver

Visste du att det finns en enkel hjälp att få som kan råda bot på flera av våra vanligaste infektioner? Hjälpen heter kolloidalt silver – en substans som består av destillerat vatten och miljarder små silverpartiklar. Silver har använts som botemedel/läkemedel i över hundra år. Källa Text: Marina Ahlm / Bild: Freedigitalphoto Bakterier, virus  och svampar orsakar många av de mindre sjukdomar vi drabbas av idag, allt från snuva och förkylningar till matförgiftning. Vi får många av dessa sjukdomar då vi vistas bland människor som går och sprider dessa mikroorganismer. Genom att spraya kolloidalt silver i näs-, mun- och halsregionen, så kan vi döda många virus och bakterier som annars skulle föröka sig tillräckligt mycket för att kunna göra oss sjuka om mottagligheten för det finns. Det har  sedan urminnes tider varit ett känt faktum att silver är ett av de mest effektiva ämnen som finns för att ta död på bakterier, svampar och virus. I kolloidal form är silver...

Kjerstis mat och prat: Ännu ett glutenfritt surdegsformbröd - fullproppat med frukt och frön

Kjerstis mat och prat: Ännu ett glutenfritt surdegsformbröd - fullproppat med frukt och frön Kjersti har gjort det igen, eller rättare sagt, hon gjorde det innan! Ett superbra glutenfritt recept, helt underbart gott! Jag hade Jyttemjöl hemma, så jag kollade runt på hennes blogg vad jag skulle kunna baka utav det, och fastnade för detta recept, främst för att jag hade allt som behövdes hemma. Så gott! Mackkvällarna är räddade, detta är ingen uppoffring att äta istället för det vanliga brödet... Min variant blev lite annorlunda, beroende på skafferistatusen. Här följer Kjerstis recept, med mitt substitut i parentes: 50 g färsk jäst 5 dl äppelmust  (eller vatten) 1/4 dl kallpressad avocadoolja (rapsolja) 1 dl pumpafrön 1 dl solrosfrön 150 g torkad, blandad frukt - jag tog fikon, aprikoser och dadlar (jag tog aprikoser och aronia) 5 dl Jyttemjöl Mix - orange påse 4 msk glutenfritt surdegspulver 1 msk fiberhusk 2 tsk salt (Jag lade till ca 1 msk nyponskal...
Majs- och kikärtsbiffar med zucchini Hihi, det verkar som att inläggen kommer med en halv dags förskjutning... Igår till middag gjorde jag kikärtsbiffar med majs i. Jag har lånat några vegetariska kokböcker på biblioteket, vilken guldgruva! I en av dessa böcker ( Stora vegetariska kokboken ) stod det att man kan göra biffar av enbart blötlagda, ej kokta , kikärtor, och att de då håller ihop bättre. Vilken upptäckt! Nu blev biffarna jättebra, förut har de alltid blivit misslyckade och velat ramla sönder. Egentligen säger det sig själv, när man tänker efter. Man gör ju inte köttbullar av stekt köttfärs heller... Nu blev det kaos innan jag fick fram maten på bordet, en vän ringde mitt under matlagningen, och min man kom hem från jobbet lite senare än vanligt. Därför hann jag inte ta kort på dessa utmärkta kikärtsbiffar, eftersom till och med tonåringarna gillade dem, och därmed länsade faten! De små var däremot mycket skeptiska, men smakade motvilligt. Majs- och kikärtsbiffar ...