Ett till favoritrecept från Kjersti, detta har jag gjort flera gånger, och barnen ÄLSKAR dessa kakor. Hon har verkligen nästan alla glutenfria recept man kan behöva, jag kollar alltid där först när jag letar efter ett nytt recept, eftersom allt jag provat från hennes blogg lyckats.
150 g smör
1 dl mjölk - havremjölk i vårt fall
4 stora ekologiska ägg
2½ dl ljust rårörssocker - idag tog jag vanligt vitt strösocker, det var vad jag hade hemma (mindre nyttigt)
1 3/4 dl teffmjöl - idag blev det Jytte original
1 3/4 dl rårismjöl - idag blev det vanligt rismjöl
2 msk rå kakao
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 krm salt
Glasyr:
125 g smör
1 stort ekologiskt ägg
2 dl kokosblomsflorsocker - går alldeles utmärkt med vanligt, men inte lika nyttigt
3 msk rå kakao
1 tsk vaniljsocker
ca 1 dl kokosflingor
Smält smör/margarin och tillsätt mjölken. Ställ åt sidan att svalna.Vispa ägg och socker riktigt pösigt och fluffigt.Blanda ihop mjölsorterna med kakao, husk, bakpulver och salt, och sikta ned i äggpöset omväxlande med smör/mjölken. Blanda om försiktigt men väl, och låt stå att svälla 5 minuter.Smörj under tiden en inte alltför stor långpanna väl. Bred ut smeten och grädda ett snäpp nedanför mitten i 175 graders ugnsvärme ca 20 minuter. Känn med sticka att kakan är klar.Under tiden kakan gräddas gör du glasyren.
Smält smör/margarin och ställ åt sidan att svalna lite.Blanda ihop florsocker, kakao och vaniljsocker och sikta ned i en skål. Tillsätt ägget och vispa kraftigt. Tillsätt det avsvalnade smöret under fortsatt vispning tills glasyren är blank och krämig i konsistensen.Låt kakan svalna några minuter och bred sedan på glasyren lite i taget så den får sjunka in lite. Strö över kokosflingor och ställ kallt. Skär i rutor.
Kjerstis mat och prat: Glutenfria långpannerutor med krämig chokladglasyr...: Här kommer mitt "paradnummer" i en omgjord och glutenfri tappning. Precis lika god som originalet, jag lovar, så även du som ...
150 g smör
1 dl mjölk - havremjölk i vårt fall
4 stora ekologiska ägg
2½ dl ljust rårörssocker - idag tog jag vanligt vitt strösocker, det var vad jag hade hemma (mindre nyttigt)
1 3/4 dl teffmjöl - idag blev det Jytte original
1 3/4 dl rårismjöl - idag blev det vanligt rismjöl
2 msk rå kakao
2 tsk fiberhusk
2 tsk bakpulver
2 krm salt
Glasyr:
125 g smör
1 stort ekologiskt ägg
2 dl kokosblomsflorsocker - går alldeles utmärkt med vanligt, men inte lika nyttigt
3 msk rå kakao
1 tsk vaniljsocker
ca 1 dl kokosflingor
Smält smör/margarin och tillsätt mjölken. Ställ åt sidan att svalna.Vispa ägg och socker riktigt pösigt och fluffigt.Blanda ihop mjölsorterna med kakao, husk, bakpulver och salt, och sikta ned i äggpöset omväxlande med smör/mjölken. Blanda om försiktigt men väl, och låt stå att svälla 5 minuter.Smörj under tiden en inte alltför stor långpanna väl. Bred ut smeten och grädda ett snäpp nedanför mitten i 175 graders ugnsvärme ca 20 minuter. Känn med sticka att kakan är klar.Under tiden kakan gräddas gör du glasyren.
Smält smör/margarin och ställ åt sidan att svalna lite.Blanda ihop florsocker, kakao och vaniljsocker och sikta ned i en skål. Tillsätt ägget och vispa kraftigt. Tillsätt det avsvalnade smöret under fortsatt vispning tills glasyren är blank och krämig i konsistensen.Låt kakan svalna några minuter och bred sedan på glasyren lite i taget så den får sjunka in lite. Strö över kokosflingor och ställ kallt. Skär i rutor.
Kjerstis mat och prat: Glutenfria långpannerutor med krämig chokladglasyr...: Här kommer mitt "paradnummer" i en omgjord och glutenfri tappning. Precis lika god som originalet, jag lovar, så även du som ...
Kommentarer
Skicka en kommentar