Fortsätt till huvudinnehåll

Midsommar

I år blev det det mysigaste firandet, ever!

Våra stora barn är ju vuxna nu, kan föra en vuxen konversation, de hjälper till, och har utvecklats till de trevligaste individer man kan tänka sig. Och är man då en så stor familj som vi är, går det alldeles utmärkt att fira med bara familjen. Vi hade en student förra veckan, med stor påföljande baluns, så det här med midsommar kom lite plötsligt i år! Men vi åkte ut till stugan, alla högg in, klippte gräs, sopade uteplatsen, plockade blommor, torkade av utemöbler, klädde stången och allt möjligt som behöver göras. Inga märkvärdigheter, bara vara! Helt underbart!

Till mat blev det som för resten av Sveriges befolkning, sill och nubbe till lunch (lax till mig, jag avskyr inlagd sill), och grillat på kvällen.

På eftermiddagen gick vi ner till sjön, vilket ju blev ett projekt, eftersom jag inte kan gå långt. Haha, vi såg nog roliga ut, då min äldsta son drog mig i rullen, vi körde fast, han fick dra rullen baklänges, och till slut kom min man och tog mig på ryggen och bar mig sista biten. <3 Aldrig har väl 400 meter tagit så lång tid, det är absolut inte handikappanpassat i de svenska skogarna, kan jag avslöja...



Världens enklaste midsommardessert intogs nere vid sjön, jordgubbar i mängder, köpta maränger, och en röra av turkisk yoghurt och lemon curd, mums!

Det var värt mödan...

Daisy gillade också desserten!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kolloidalt silver

Visste du att det finns en enkel hjälp att få som kan råda bot på flera av våra vanligaste infektioner? Hjälpen heter kolloidalt silver – en substans som består av destillerat vatten och miljarder små silverpartiklar. Silver har använts som botemedel/läkemedel i över hundra år. Källa Text: Marina Ahlm / Bild: Freedigitalphoto Bakterier, virus  och svampar orsakar många av de mindre sjukdomar vi drabbas av idag, allt från snuva och förkylningar till matförgiftning. Vi får många av dessa sjukdomar då vi vistas bland människor som går och sprider dessa mikroorganismer. Genom att spraya kolloidalt silver i näs-, mun- och halsregionen, så kan vi döda många virus och bakterier som annars skulle föröka sig tillräckligt mycket för att kunna göra oss sjuka om mottagligheten för det finns. Det har  sedan urminnes tider varit ett känt faktum att silver är ett av de mest effektiva ämnen som finns för att ta död på bakterier, svampar och virus. I kolloidal form är silver mer effektivt

Makrobiotisk mat

Jag strävar ju efter att hitta en kost som fungerar, som jag mår bra av, helst som även barnen kan äta och må bra av, som är lättlagad, inte för dyr... Omöjligt uppdrag? Tja, jag ger mig inte... Nu har jag börjat googla på makrobiotisk kost, finns massor av inspiration på nätet. Jag mår ju inte bra av vete och gluten, men klarar mig inte heller utan kolhydrater. Min syster mår jättebra på lchf, men jag blir sjuk av det. Jag tror att vi alla är olika, och behöver lyssna på våra kroppar vad de vill ha, och min kropp måste ha kolhydrater (också). Men det finns ju så mycket annat än vete, råg och korn! Hirs, bovete, quinoa, amaranth osv, och just dessa finns det mycket av inom makrobiotisk kost. (bild från livibalans.se) Idag provade jag ett recept, ganska lättlagat, gott, och känns supernyttigt! :-) Här, på livibalans.se , finns ett recept på en hirsgryta som dessutom är basisk. Kolla runt på övriga recept också, superbra sida! Hon som skriver är dessutom med i Buffés senaste

Kjerstis mat och prat: Glutenfria långpannerutor med krämig chokladglasyr...

Ett till favoritrecept från Kjersti, detta har jag gjort flera gånger, och barnen ÄLSKAR dessa kakor. Hon har verkligen nästan alla glutenfria recept man kan behöva, jag kollar alltid där först när jag letar efter ett nytt recept, eftersom allt jag provat från hennes blogg lyckats. 150 g smör  1 dl mjölk - havremjölk i vårt fall 4 stora ekologiska ägg 2½ dl ljust rårörssocker - idag tog jag vanligt vitt strösocker, det var vad jag hade hemma (mindre nyttigt) 1 3/4 dl teffmjöl - idag blev det Jytte original 1 3/4 dl rårismjöl - idag blev det vanligt rismjöl 2 msk rå kakao 2 tsk fiberhusk 2 tsk bakpulver 2 krm salt Glasyr: 125 g smör  1 stort ekologiskt ägg 2 dl kokosblomsflorsocker - går alldeles utmärkt med vanligt, men inte lika nyttigt 3 msk rå kakao 1 tsk vaniljsocker ca 1 dl kokosflingor Smält smör/margarin och tillsätt mjölken. Ställ åt sidan att svalna. Vispa ägg och socker riktigt pösigt och fluffigt. Blanda ihop mjölsorterna med kakao, husk, bakpulver och sal