NU har jag lyckats! Ett perfekt, gott, glutenfritt bröd! Jihaa!
50 g torrjäst
2 msk socker
1 tsk salt
4 dl skrädmjöl
9 dl glutenfri mjölmix (Lailas blåa, provar den gula nästa gång)
ägg att pensla med
5 dl degspad (havregrädde och vatten blandat tog jag)
0,5 dl olivolja50 g torrjäst
2 msk socker
1 tsk salt
4 dl skrädmjöl
9 dl glutenfri mjölmix (Lailas blåa, provar den gula nästa gång)
ägg att pensla med
Värm degspad och olja till lite mer än fingervarmt. Blanda alla torra ingredienser. Häll mjölet i bunken och tillsätt spadet under omrörning med degkrokar. Arbeta degen kraftigt – den ska verka ganska lös och kladdig, gör den inte för fast! Jäs övertäckt 20 minuter på varm plats – den bör ha dubblat i storlek när du tittar till den igen. Knåda till en smidig deg och dela i 12 delar som formas till bullar, jag plattade till lite så att de också kan användas som hamburgerbröd. Pensla med ägg, strö gärna på sesamfrön. Grädda ca 10 minuter mitt i 250 graders ugn. Låt svalna under bakduk.
Kommentarer
Skicka en kommentar