Jag vill att barnen ska äta mer fisk. Det enda som går ner någorlunda, är smörstekt torsk för den ena lilla, fiskpanetter för den andra. Ändå är det ganska godtyckligt, det räcker med att någon liten detalj är annorlunda jämfört med förra gången, så ratas det.
Så nu börjar vi "Projekt fiskburgare"!
Detta är dagens recept:
Så nu börjar vi "Projekt fiskburgare"!
Detta är dagens recept:
400 gram fina fiskfiléer av vit fisk, idag hade min man köpt Alaska Pollock (vad är det för fisk egentligen?)
1 ägg
1 superfinhackad pytteliten gul lök, eller en halv
4 msk bovetemjöl
1 tsk senap
1 msk majonnäs
Salt, peppar, vitlökspulver ev. andra kryddor
Mixa löken med knivarna i mixern, när den är finmixad lägger du ner fisken och kör den också, men stanna mixern innan det blir en homogen, seg smet. Lite små bitar blir bara gott.
Vispa ägget och blanda med bovetemjöl (skorpmjöl om du inte kör glutenfritt), majonnäs, senap och kryddor. Man kan nog gärna ha lite citronsaft i också, men det hade jag inte hemma.
Blanda fisken med äggröran. Det ska bli en fin deg som man kan forma burgare av. Stek i olja. Jag försöker få upp en någorlunda rund, inte taggig klutt med en sked, sedan lägger jag den direkt i pannan och stryker med baksidan av skeden så den inte blir alltför ojämn. Sedan, när jag vänder hamburgaren, trycker jag till med stekspaden, så den blir tillräckligt tunn för att kunna kallas hamburgare...
Stek en burgare först och smaka om det behövs mer kryddor, själv tycker jag att hur mycket vi än saltar behövs det alltid ännu mer salt. Burgarna steks ca 2 minuter på varje sida.
Omdömet från prinsessan blev: "nästan gott", och från prinsen: "utsökt recept". Då fick de lägga ihop sina hamburgare själva, lilltjejen hade vanligt köpt hamburgerbröd, lillkillen köpt glutenfri limpa. Istället för dressing valde de att smeta på pappas hemgjorda potatismos, som de älskar... Vid sidan om åt de haricorts verts och gröna ärtor.
Kommentarer
Skicka en kommentar