Fortsätt till huvudinnehåll

Goda, smakneutrala fiskburgare

Jag vill att barnen ska äta mer fisk. Det enda som går ner någorlunda, är smörstekt torsk för den ena lilla, fiskpanetter för den andra. Ändå är det ganska godtyckligt, det räcker med att någon liten detalj är annorlunda jämfört med förra gången, så ratas det.

Så nu börjar vi "Projekt fiskburgare"!

Detta är dagens recept:

400 gram fina fiskfiléer av vit fisk, idag hade min man köpt Alaska Pollock (vad är det för fisk egentligen?)
1 ägg
1 superfinhackad pytteliten gul lök, eller en halv
4 msk bovetemjöl 
1 tsk senap
1 msk majonnäs

Salt, peppar, vitlökspulver ev. andra kryddor

Mixa löken med knivarna i mixern, när den är finmixad lägger du ner fisken och kör den också, men stanna mixern innan det blir en homogen, seg smet. Lite små bitar blir bara gott.

Vispa ägget och blanda med bovetemjöl (skorpmjöl om du inte kör glutenfritt), majonnäs, senap och kryddor. Man kan nog gärna ha lite citronsaft i också, men det hade jag inte hemma.

Blanda fisken med äggröran. Det ska bli en fin deg som man kan forma burgare av. Stek i olja. Jag försöker få upp en någorlunda rund, inte taggig klutt med en sked, sedan lägger jag den direkt i pannan och stryker med baksidan av skeden så den inte blir alltför ojämn. Sedan, när jag vänder hamburgaren, trycker jag till med stekspaden, så den blir tillräckligt tunn för att kunna kallas hamburgare...

Stek en burgare först och smaka om det behövs mer kryddor, själv tycker jag att hur mycket vi än saltar behövs det alltid ännu mer salt. Burgarna steks ca 2 minuter på varje sida.

Omdömet från prinsessan blev: "nästan gott", och från prinsen: "utsökt recept". Då fick de lägga ihop sina hamburgare själva, lilltjejen hade vanligt köpt hamburgerbröd, lillkillen köpt glutenfri limpa. Istället för dressing valde de att smeta på pappas hemgjorda potatismos, som de älskar... Vid sidan om åt de haricorts verts och gröna ärtor.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kolloidalt silver

Visste du att det finns en enkel hjälp att få som kan råda bot på flera av våra vanligaste infektioner? Hjälpen heter kolloidalt silver – en substans som består av destillerat vatten och miljarder små silverpartiklar. Silver har använts som botemedel/läkemedel i över hundra år. Källa Text: Marina Ahlm / Bild: Freedigitalphoto Bakterier, virus  och svampar orsakar många av de mindre sjukdomar vi drabbas av idag, allt från snuva och förkylningar till matförgiftning. Vi får många av dessa sjukdomar då vi vistas bland människor som går och sprider dessa mikroorganismer. Genom att spraya kolloidalt silver i näs-, mun- och halsregionen, så kan vi döda många virus och bakterier som annars skulle föröka sig tillräckligt mycket för att kunna göra oss sjuka om mottagligheten för det finns. Det har  sedan urminnes tider varit ett känt faktum att silver är ett av de mest effektiva ämnen som finns för att ta död på bakterier, svampar och virus. I kolloidal form är silver...

Kjerstis mat och prat: Ännu ett glutenfritt surdegsformbröd - fullproppat med frukt och frön

Kjerstis mat och prat: Ännu ett glutenfritt surdegsformbröd - fullproppat med frukt och frön Kjersti har gjort det igen, eller rättare sagt, hon gjorde det innan! Ett superbra glutenfritt recept, helt underbart gott! Jag hade Jyttemjöl hemma, så jag kollade runt på hennes blogg vad jag skulle kunna baka utav det, och fastnade för detta recept, främst för att jag hade allt som behövdes hemma. Så gott! Mackkvällarna är räddade, detta är ingen uppoffring att äta istället för det vanliga brödet... Min variant blev lite annorlunda, beroende på skafferistatusen. Här följer Kjerstis recept, med mitt substitut i parentes: 50 g färsk jäst 5 dl äppelmust  (eller vatten) 1/4 dl kallpressad avocadoolja (rapsolja) 1 dl pumpafrön 1 dl solrosfrön 150 g torkad, blandad frukt - jag tog fikon, aprikoser och dadlar (jag tog aprikoser och aronia) 5 dl Jyttemjöl Mix - orange påse 4 msk glutenfritt surdegspulver 1 msk fiberhusk 2 tsk salt (Jag lade till ca 1 msk nyponskal...
Majs- och kikärtsbiffar med zucchini Hihi, det verkar som att inläggen kommer med en halv dags förskjutning... Igår till middag gjorde jag kikärtsbiffar med majs i. Jag har lånat några vegetariska kokböcker på biblioteket, vilken guldgruva! I en av dessa böcker ( Stora vegetariska kokboken ) stod det att man kan göra biffar av enbart blötlagda, ej kokta , kikärtor, och att de då håller ihop bättre. Vilken upptäckt! Nu blev biffarna jättebra, förut har de alltid blivit misslyckade och velat ramla sönder. Egentligen säger det sig själv, när man tänker efter. Man gör ju inte köttbullar av stekt köttfärs heller... Nu blev det kaos innan jag fick fram maten på bordet, en vän ringde mitt under matlagningen, och min man kom hem från jobbet lite senare än vanligt. Därför hann jag inte ta kort på dessa utmärkta kikärtsbiffar, eftersom till och med tonåringarna gillade dem, och därmed länsade faten! De små var däremot mycket skeptiska, men smakade motvilligt. Majs- och kikärtsbiffar ...