Fortsätt till huvudinnehåll

Våffeldags

Idag blev det sen frukost, så vi tar lunch-mellis kombinerat, så kan vi få till en tidig middag innan 17 ska på fotboll. Våfflor gillas av alla, funkar som frukost för de som sovit jättelänge, mellis för de som ätit sen frukost, och som lunch för de av oss som steg upp med tuppen.
Idag tog jag en påse frysta hallon och kokade lite sylt av till våfflorna.

Glutenfria våfflor
3 dl maizena majsstärkelse
1 krm salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
3 dl mjölk
2 msk olja

Blanda torra, knäck ner äggen, vispa ner mjölken och oljan. Grädda i separat våffeljärn, blanda inte ihop. Jag har ett litet, enkelt våffeljärn för de glutenfria, och ett dubbelt för resten...

Äggvåfflor 10-12 laggar

Dessa våfflor blir inte så frasiga, mina barn gillar mjuka våfflor, då är det här ett toppenrecept.

4 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
100 g smält smör (går bra med hälften, beroende på våffeljärn)

Blanda torra, knäck ner äggen, vispa ner hälften av mjölken, sedan resten tillsammans med smöret. Grädda.

Kommentarer

  1. Dom våfflorna ( glutenfria med grädde i är super goda ) alla,även vi som inte är gluten käkar dom =)Ett tips så här på kvälls kvisten ,hojta om du vill ha dom,så lägger jag in dom under fliken glutenfritt =) Ha de gott

    SvaraRadera
  2. Ja, glutenfria tips tages alltid tacksamt emot! :-)

    SvaraRadera
  3. Här kommer ett annat recept på gluten fria våfflor som är Superba =)

    3 1/2 dl glutenfritt mjöl
    3 dl kallt vatten
    1 1/2 dl grädde
    75 gr margarin / el.smör
    1 krm salt

    ....

    Smält smöret , blanda i vattnet
    Häll allt i en bunke ,blanda i resten av ingredienserna
    pensla laggen & börja grädda =)

    Håll till godo

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, såg detta idag, måste nog ordna ett system för att se kommentarer ;-)

      De verkar smarriga, funkar de med havregrädde också, tro...?

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Kolloidalt silver

Visste du att det finns en enkel hjälp att få som kan råda bot på flera av våra vanligaste infektioner? Hjälpen heter kolloidalt silver – en substans som består av destillerat vatten och miljarder små silverpartiklar. Silver har använts som botemedel/läkemedel i över hundra år. Källa Text: Marina Ahlm / Bild: Freedigitalphoto Bakterier, virus  och svampar orsakar många av de mindre sjukdomar vi drabbas av idag, allt från snuva och förkylningar till matförgiftning. Vi får många av dessa sjukdomar då vi vistas bland människor som går och sprider dessa mikroorganismer. Genom att spraya kolloidalt silver i näs-, mun- och halsregionen, så kan vi döda många virus och bakterier som annars skulle föröka sig tillräckligt mycket för att kunna göra oss sjuka om mottagligheten för det finns. Det har  sedan urminnes tider varit ett känt faktum att silver är ett av de mest effektiva ämnen som finns för att ta död på bakterier, svampar och virus. I kolloidal form är silver mer effektivt

Makrobiotisk mat

Jag strävar ju efter att hitta en kost som fungerar, som jag mår bra av, helst som även barnen kan äta och må bra av, som är lättlagad, inte för dyr... Omöjligt uppdrag? Tja, jag ger mig inte... Nu har jag börjat googla på makrobiotisk kost, finns massor av inspiration på nätet. Jag mår ju inte bra av vete och gluten, men klarar mig inte heller utan kolhydrater. Min syster mår jättebra på lchf, men jag blir sjuk av det. Jag tror att vi alla är olika, och behöver lyssna på våra kroppar vad de vill ha, och min kropp måste ha kolhydrater (också). Men det finns ju så mycket annat än vete, råg och korn! Hirs, bovete, quinoa, amaranth osv, och just dessa finns det mycket av inom makrobiotisk kost. (bild från livibalans.se) Idag provade jag ett recept, ganska lättlagat, gott, och känns supernyttigt! :-) Här, på livibalans.se , finns ett recept på en hirsgryta som dessutom är basisk. Kolla runt på övriga recept också, superbra sida! Hon som skriver är dessutom med i Buffés senaste

Kjerstis mat och prat: Glutenfria långpannerutor med krämig chokladglasyr...

Ett till favoritrecept från Kjersti, detta har jag gjort flera gånger, och barnen ÄLSKAR dessa kakor. Hon har verkligen nästan alla glutenfria recept man kan behöva, jag kollar alltid där först när jag letar efter ett nytt recept, eftersom allt jag provat från hennes blogg lyckats. 150 g smör  1 dl mjölk - havremjölk i vårt fall 4 stora ekologiska ägg 2½ dl ljust rårörssocker - idag tog jag vanligt vitt strösocker, det var vad jag hade hemma (mindre nyttigt) 1 3/4 dl teffmjöl - idag blev det Jytte original 1 3/4 dl rårismjöl - idag blev det vanligt rismjöl 2 msk rå kakao 2 tsk fiberhusk 2 tsk bakpulver 2 krm salt Glasyr: 125 g smör  1 stort ekologiskt ägg 2 dl kokosblomsflorsocker - går alldeles utmärkt med vanligt, men inte lika nyttigt 3 msk rå kakao 1 tsk vaniljsocker ca 1 dl kokosflingor Smält smör/margarin och tillsätt mjölken. Ställ åt sidan att svalna. Vispa ägg och socker riktigt pösigt och fluffigt. Blanda ihop mjölsorterna med kakao, husk, bakpulver och sal