Fortsätt till huvudinnehåll

Våffeldags

Idag blev det sen frukost, så vi tar lunch-mellis kombinerat, så kan vi få till en tidig middag innan 17 ska på fotboll. Våfflor gillas av alla, funkar som frukost för de som sovit jättelänge, mellis för de som ätit sen frukost, och som lunch för de av oss som steg upp med tuppen.
Idag tog jag en påse frysta hallon och kokade lite sylt av till våfflorna.

Glutenfria våfflor
3 dl maizena majsstärkelse
1 krm salt
2 tsk bakpulver
2 ägg
3 dl mjölk
2 msk olja

Blanda torra, knäck ner äggen, vispa ner mjölken och oljan. Grädda i separat våffeljärn, blanda inte ihop. Jag har ett litet, enkelt våffeljärn för de glutenfria, och ett dubbelt för resten...

Äggvåfflor 10-12 laggar

Dessa våfflor blir inte så frasiga, mina barn gillar mjuka våfflor, då är det här ett toppenrecept.

4 dl vetemjöl
½ tsk salt
1 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
100 g smält smör (går bra med hälften, beroende på våffeljärn)

Blanda torra, knäck ner äggen, vispa ner hälften av mjölken, sedan resten tillsammans med smöret. Grädda.

Kommentarer

  1. Dom våfflorna ( glutenfria med grädde i är super goda ) alla,även vi som inte är gluten käkar dom =)Ett tips så här på kvälls kvisten ,hojta om du vill ha dom,så lägger jag in dom under fliken glutenfritt =) Ha de gott

    SvaraRadera
  2. Ja, glutenfria tips tages alltid tacksamt emot! :-)

    SvaraRadera
  3. Här kommer ett annat recept på gluten fria våfflor som är Superba =)

    3 1/2 dl glutenfritt mjöl
    3 dl kallt vatten
    1 1/2 dl grädde
    75 gr margarin / el.smör
    1 krm salt

    ....

    Smält smöret , blanda i vattnet
    Häll allt i en bunke ,blanda i resten av ingredienserna
    pensla laggen & börja grädda =)

    Håll till godo

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh, såg detta idag, måste nog ordna ett system för att se kommentarer ;-)

      De verkar smarriga, funkar de med havregrädde också, tro...?

      Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Kolloidalt silver

Visste du att det finns en enkel hjälp att få som kan råda bot på flera av våra vanligaste infektioner? Hjälpen heter kolloidalt silver – en substans som består av destillerat vatten och miljarder små silverpartiklar. Silver har använts som botemedel/läkemedel i över hundra år. Källa Text: Marina Ahlm / Bild: Freedigitalphoto Bakterier, virus  och svampar orsakar många av de mindre sjukdomar vi drabbas av idag, allt från snuva och förkylningar till matförgiftning. Vi får många av dessa sjukdomar då vi vistas bland människor som går och sprider dessa mikroorganismer. Genom att spraya kolloidalt silver i näs-, mun- och halsregionen, så kan vi döda många virus och bakterier som annars skulle föröka sig tillräckligt mycket för att kunna göra oss sjuka om mottagligheten för det finns. Det har  sedan urminnes tider varit ett känt faktum att silver är ett av de mest effektiva ämnen som finns för att ta död på bakterier, svampar och virus. I kolloidal form är silver...

Kjerstis mat och prat: Ännu ett glutenfritt surdegsformbröd - fullproppat med frukt och frön

Kjerstis mat och prat: Ännu ett glutenfritt surdegsformbröd - fullproppat med frukt och frön Kjersti har gjort det igen, eller rättare sagt, hon gjorde det innan! Ett superbra glutenfritt recept, helt underbart gott! Jag hade Jyttemjöl hemma, så jag kollade runt på hennes blogg vad jag skulle kunna baka utav det, och fastnade för detta recept, främst för att jag hade allt som behövdes hemma. Så gott! Mackkvällarna är räddade, detta är ingen uppoffring att äta istället för det vanliga brödet... Min variant blev lite annorlunda, beroende på skafferistatusen. Här följer Kjerstis recept, med mitt substitut i parentes: 50 g färsk jäst 5 dl äppelmust  (eller vatten) 1/4 dl kallpressad avocadoolja (rapsolja) 1 dl pumpafrön 1 dl solrosfrön 150 g torkad, blandad frukt - jag tog fikon, aprikoser och dadlar (jag tog aprikoser och aronia) 5 dl Jyttemjöl Mix - orange påse 4 msk glutenfritt surdegspulver 1 msk fiberhusk 2 tsk salt (Jag lade till ca 1 msk nyponskal...
Majs- och kikärtsbiffar med zucchini Hihi, det verkar som att inläggen kommer med en halv dags förskjutning... Igår till middag gjorde jag kikärtsbiffar med majs i. Jag har lånat några vegetariska kokböcker på biblioteket, vilken guldgruva! I en av dessa böcker ( Stora vegetariska kokboken ) stod det att man kan göra biffar av enbart blötlagda, ej kokta , kikärtor, och att de då håller ihop bättre. Vilken upptäckt! Nu blev biffarna jättebra, förut har de alltid blivit misslyckade och velat ramla sönder. Egentligen säger det sig själv, när man tänker efter. Man gör ju inte köttbullar av stekt köttfärs heller... Nu blev det kaos innan jag fick fram maten på bordet, en vän ringde mitt under matlagningen, och min man kom hem från jobbet lite senare än vanligt. Därför hann jag inte ta kort på dessa utmärkta kikärtsbiffar, eftersom till och med tonåringarna gillade dem, och därmed länsade faten! De små var däremot mycket skeptiska, men smakade motvilligt. Majs- och kikärtsbiffar ...