Det är bara att erkänna! Det går emot allt jag lärt mig om gluten, vete, inflammationer i kroppen och allt annat nyttigt, men jag älskar en riktigt god pasta!
Kungen av tomatsåser är dessutom löjligt lätt att göra, och den enda kylvara som ingår är smör, så allt kan finnas hemma, vilket gör denna rätt till räddaren i nöden allt som oftast. Så god att man kan bjuda på när man får oväntade gäster, så lätt att man kan göra den i en stuga i skogen med minimala moderna bekvämligheter. I love it! Knäck en flaska vitt, och kvällen är räddad. Mot värken, som kommer som ett brev på posten nästa dag, har jag kommit på att jag kan ta ett basiskt pulver, som hämmar inflammationerna i kroppen. Det smakar apa, men det är pastan värd...
Penne all ’arrabbiata (enligt Paolo Roberto)
Antal portioner: 4
1 dl olivolja
3 st små vitlöksklyftor, hela
2 st små torkade chili, hela
400 g krossade tomater
Sardellsmör
1 burk sardeller, liten (ca 10 st)
100 g smör, rumsvarmt
500 g penne
salt
3 msk finhackad persilja
Gör så här
1. Värm upp olivoljan i en kastrull. Lägg i vitlöksklyftor och chili och låt
dem långsamt brynas under lock. När vitlöken är ordentligt brynt tas den
och chilin upp och kastas.
2. Tillsätt krossade tomater, smaka av och salta lite om det behövs. Låt
tomatsåsen puttra under lock i 20 minuter.
3. Finhacka sardellerna och rör ihop dem med smöret.
4. Koka pastan »al dente« i lättsaltat vatten, och låt den rinna av i ett
durkslag. Blanda ner pastan i kastrullen med tomatsås och ställ kastrullen
på den avsvalnande kokplattan. Tillsätt sardellsmöret och rör om väl.
5. Strö över persilja och servera.
Kungen av tomatsåser är dessutom löjligt lätt att göra, och den enda kylvara som ingår är smör, så allt kan finnas hemma, vilket gör denna rätt till räddaren i nöden allt som oftast. Så god att man kan bjuda på när man får oväntade gäster, så lätt att man kan göra den i en stuga i skogen med minimala moderna bekvämligheter. I love it! Knäck en flaska vitt, och kvällen är räddad. Mot värken, som kommer som ett brev på posten nästa dag, har jag kommit på att jag kan ta ett basiskt pulver, som hämmar inflammationerna i kroppen. Det smakar apa, men det är pastan värd...
(Bild och recept från recept.nu)
Penne all ’arrabbiata (enligt Paolo Roberto)
Antal portioner: 4
1 dl olivolja
3 st små vitlöksklyftor, hela
2 st små torkade chili, hela
400 g krossade tomater
Sardellsmör
1 burk sardeller, liten (ca 10 st)
100 g smör, rumsvarmt
500 g penne
salt
3 msk finhackad persilja
Gör så här
1. Värm upp olivoljan i en kastrull. Lägg i vitlöksklyftor och chili och låt
dem långsamt brynas under lock. När vitlöken är ordentligt brynt tas den
och chilin upp och kastas.
2. Tillsätt krossade tomater, smaka av och salta lite om det behövs. Låt
tomatsåsen puttra under lock i 20 minuter.
3. Finhacka sardellerna och rör ihop dem med smöret.
4. Koka pastan »al dente« i lättsaltat vatten, och låt den rinna av i ett
durkslag. Blanda ner pastan i kastrullen med tomatsås och ställ kastrullen
på den avsvalnande kokplattan. Tillsätt sardellsmöret och rör om väl.
5. Strö över persilja och servera.
Kommentarer
Skicka en kommentar