Ja, jag vet att inte ens glutenfria pepparkakor är nyttiga, men barnen måste ju få vara barn! Jag föll till föga, och gjorde en glutenfri pepparkaksdeg, och Lilltjejen blev så pirrig av förväntan så det var värt den lilla ansträngningen, alla gånger.
Ingredienser
2 dl socker
ca 6 dl mjöl, jag tar Lailas gula
1,5 tsk malda nejlikor
1,5 tsk ingefära
1,5 tsk bikarbonat
3 tsk kanel
150 gram smält smör
1/2 dl vatten
3 msk sirap
1 ägg
Blanda torra ingredienser.
Tillsätt resten och blanda.
Låt vila kallt några timmar. Kavla, tryck ut formar och grädda kakorna i 200 grader bara några minuter, jag ställde larmet på fyra minuter.
-Dessa pepparkakor blev helt perfekta, lika goda och spröda som de med gluten, och inte alls så hårda och torra som de glutenfria pepparkakor man kan köpa...
Ingredienser
2 dl socker
ca 6 dl mjöl, jag tar Lailas gula
1,5 tsk malda nejlikor
1,5 tsk ingefära
1,5 tsk bikarbonat
3 tsk kanel
150 gram smält smör
1/2 dl vatten
3 msk sirap
1 ägg
Blanda torra ingredienser.
Tillsätt resten och blanda.
Låt vila kallt några timmar. Kavla, tryck ut formar och grädda kakorna i 200 grader bara några minuter, jag ställde larmet på fyra minuter.
-Dessa pepparkakor blev helt perfekta, lika goda och spröda som de med gluten, och inte alls så hårda och torra som de glutenfria pepparkakor man kan köpa...
Kommentarer
Skicka en kommentar