Fortsätt till huvudinnehåll

Kroppens självläkande förmåga

På Newsvoice finns en intressant artikel om en kvinna som blivit av med cancer med hjälp av kostomläggning och alternativa metoder. Jag tror på kroppens självläkande förmåga, och ju mer man läser, så handlar det i stort sett om samma principer för att bli av med alla sjukdomsprocesser i kroppen. Det vill säga, man stödjer kroppens friskprocesser istället!

Det var någon klok människa som sa att man kan inte göra sig kvitt en sjukdom, och behålla resten. Om kroppen läker sig själv och blir frisk, läker hela kroppen...

Jag fortsätter min kamp för att bli åtminstone friskare, jag har gett mig den på att jag SKA göra mig av med mina kroniska inflammationer! Det kan bli svårt just i korsryggen, eftersom det är så överrörligt och instabilt där, men i övriga kroppen borde det gå! Och det är samma principer som gäller, som när man bekämpar cancer...

Kommentarer

  1. Har du prövat s k IFD-kost? Personligen tror jag mycket på det tänket. Läs gärna mitt inlägg om just IFD-kost här. http://kjerstismatochprat.blogspot.se/2011/01/ifd-kost-liten-kostlara.html.
    Ha en fortsatt fin midsommarhelg!

    SvaraRadera
  2. Ja, jag tror nog att min kost har landat någonstans kring IFD-, makrobiotisk, paleo-, nånting... Så basiskt som möjligt, men det är svårt med en stor familj där alla ska bli någorlunda nöjda, och med begränsad ork att stå i köket...

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg i den här bloggen

Kolloidalt silver

Visste du att det finns en enkel hjälp att få som kan råda bot på flera av våra vanligaste infektioner? Hjälpen heter kolloidalt silver – en substans som består av destillerat vatten och miljarder små silverpartiklar. Silver har använts som botemedel/läkemedel i över hundra år. Källa Text: Marina Ahlm / Bild: Freedigitalphoto Bakterier, virus  och svampar orsakar många av de mindre sjukdomar vi drabbas av idag, allt från snuva och förkylningar till matförgiftning. Vi får många av dessa sjukdomar då vi vistas bland människor som går och sprider dessa mikroorganismer. Genom att spraya kolloidalt silver i näs-, mun- och halsregionen, så kan vi döda många virus och bakterier som annars skulle föröka sig tillräckligt mycket för att kunna göra oss sjuka om mottagligheten för det finns. Det har  sedan urminnes tider varit ett känt faktum att silver är ett av de mest effektiva ämnen som finns för att ta död på bakterier, svampar och virus. I kolloidal form är silver mer effektivt

Makrobiotisk mat

Jag strävar ju efter att hitta en kost som fungerar, som jag mår bra av, helst som även barnen kan äta och må bra av, som är lättlagad, inte för dyr... Omöjligt uppdrag? Tja, jag ger mig inte... Nu har jag börjat googla på makrobiotisk kost, finns massor av inspiration på nätet. Jag mår ju inte bra av vete och gluten, men klarar mig inte heller utan kolhydrater. Min syster mår jättebra på lchf, men jag blir sjuk av det. Jag tror att vi alla är olika, och behöver lyssna på våra kroppar vad de vill ha, och min kropp måste ha kolhydrater (också). Men det finns ju så mycket annat än vete, råg och korn! Hirs, bovete, quinoa, amaranth osv, och just dessa finns det mycket av inom makrobiotisk kost. (bild från livibalans.se) Idag provade jag ett recept, ganska lättlagat, gott, och känns supernyttigt! :-) Här, på livibalans.se , finns ett recept på en hirsgryta som dessutom är basisk. Kolla runt på övriga recept också, superbra sida! Hon som skriver är dessutom med i Buffés senaste

Kjerstis mat och prat: Glutenfria långpannerutor med krämig chokladglasyr...

Ett till favoritrecept från Kjersti, detta har jag gjort flera gånger, och barnen ÄLSKAR dessa kakor. Hon har verkligen nästan alla glutenfria recept man kan behöva, jag kollar alltid där först när jag letar efter ett nytt recept, eftersom allt jag provat från hennes blogg lyckats. 150 g smör  1 dl mjölk - havremjölk i vårt fall 4 stora ekologiska ägg 2½ dl ljust rårörssocker - idag tog jag vanligt vitt strösocker, det var vad jag hade hemma (mindre nyttigt) 1 3/4 dl teffmjöl - idag blev det Jytte original 1 3/4 dl rårismjöl - idag blev det vanligt rismjöl 2 msk rå kakao 2 tsk fiberhusk 2 tsk bakpulver 2 krm salt Glasyr: 125 g smör  1 stort ekologiskt ägg 2 dl kokosblomsflorsocker - går alldeles utmärkt med vanligt, men inte lika nyttigt 3 msk rå kakao 1 tsk vaniljsocker ca 1 dl kokosflingor Smält smör/margarin och tillsätt mjölken. Ställ åt sidan att svalna. Vispa ägg och socker riktigt pösigt och fluffigt. Blanda ihop mjölsorterna med kakao, husk, bakpulver och sal