På brabarnmat.se hittade jag många intressanta recept, igår provade jag zucchinimuffins. Vi kallade dem pizzamuffins, och fyllde dem med hackade oliver, som barnen älskar. Det gick sisådär, om jag ska vara ärlig, men det kan vara ett recept som vinner i längden, så jag lägger upp det här ändå. Sonen åt 1½ muffins, får ändå anses som godkänt, dottern petade loss oliverna och den smälta osten på toppen, ratade resten. En tanke kan vara att blanda ner de hackade oliverna i smeten, så kanske hon får i sig liiite zucchini ändå...
Tilläggas bör att jag hade varken lök eller oregano i mina, utan oliverna fick ge smaken.
Tillagning
1. Värm ugnen till 200°C/390°F.
2. Dränera allt vatten från den rivna zucchinin genom att klämma dem noga med hushållspapper.
3. Vispa ägg.
4. Blanda i zucchini, 2/3 av osten, mandelmjöl, lök, oregano och svartpeppar.
5. Smörj en medelstor muffinbricka med olja eller smör, alternativt plocka fram festliga silikonformar i glada färger.
6. Fördela blandningen i muffinformarna. Om du pressar ihop dem tätt blir det lättare att ta ut dem när de är färdiggräddade.
7. Fördela eventuell fyllnin, och strö den resterande osten över muffinsen.
8. Grädda i 15-20 minuter tills de börjar bli gyllenbruna.
9. Servera till lunch eller middag med sallad eller soppa, eller som en frukost-muffin eller mellis. Vi hade körsbärstomater, gurka och syrad vitkål till.
Förberedelse: 5 min | Baktid: 15-20 min | Portioner: 6
Tilläggas bör att jag hade varken lök eller oregano i mina, utan oliverna fick ge smaken.
MJÖLFRIA ZUCCHINI-MUFFINS
Ingredienser
200 g (2 c) zucchini, riven
1 ägg
70 g (2/3 c) mogen cheddar, riven
4 msk mandelmjöl
1/4 medelstor gul lök, fint tärnad
1/2 tsk torkad oregano
Svartpeppar efter smak
Olja eller smör för smörjning av muffinbricka
200 g (2 c) zucchini, riven
1 ägg
70 g (2/3 c) mogen cheddar, riven
4 msk mandelmjöl
1/4 medelstor gul lök, fint tärnad
1/2 tsk torkad oregano
Svartpeppar efter smak
Olja eller smör för smörjning av muffinbricka
Tillagning
1. Värm ugnen till 200°C/390°F.
2. Dränera allt vatten från den rivna zucchinin genom att klämma dem noga med hushållspapper.
3. Vispa ägg.
4. Blanda i zucchini, 2/3 av osten, mandelmjöl, lök, oregano och svartpeppar.
5. Smörj en medelstor muffinbricka med olja eller smör, alternativt plocka fram festliga silikonformar i glada färger.
6. Fördela blandningen i muffinformarna. Om du pressar ihop dem tätt blir det lättare att ta ut dem när de är färdiggräddade.
7. Fördela eventuell fyllnin, och strö den resterande osten över muffinsen.
8. Grädda i 15-20 minuter tills de börjar bli gyllenbruna.
9. Servera till lunch eller middag med sallad eller soppa, eller som en frukost-muffin eller mellis. Vi hade körsbärstomater, gurka och syrad vitkål till.
Förberedelse: 5 min | Baktid: 15-20 min | Portioner: 6
Kommentarer
Skicka en kommentar