Fortsätt till huvudinnehåll

Glutenfria zucchinimuffins

På brabarnmat.se hittade jag många intressanta recept, igår provade jag zucchinimuffins. Vi kallade dem pizzamuffins, och fyllde dem med hackade oliver, som barnen älskar. Det gick sisådär, om jag ska vara ärlig, men det kan vara ett recept som vinner i längden, så jag lägger upp det här ändå. Sonen åt 1½ muffins, får ändå anses som godkänt, dottern petade loss oliverna och den smälta osten på toppen, ratade resten. En tanke kan vara att blanda ner de hackade oliverna i smeten, så kanske hon får i sig liiite zucchini ändå...
Tilläggas bör att jag hade varken lök eller oregano i mina, utan oliverna fick ge smaken.

Ingredienser
200 g (2 c) zucchini, riven
1 ägg
70 g (2/3 c) mogen cheddar, riven
4 msk mandelmjöl
1/4 medelstor gul lök, fint tärnad
1/2 tsk torkad oregano
Svartpeppar efter smak
Olja eller smör för smörjning av muffinbricka

Tillagning
1. Värm ugnen till 200°C/390°F.
2. Dränera allt vatten från den rivna zucchinin genom att klämma dem noga med hushållspapper.
3. Vispa ägg.
4. Blanda i zucchini, 2/3 av osten, mandelmjöl, lök, oregano och svartpeppar.
5. Smörj en medelstor muffinbricka med olja eller smör, alternativt plocka fram festliga silikonformar i glada färger.
6. Fördela blandningen i muffinformarna. Om du pressar ihop dem tätt blir det lättare att ta ut dem när de är färdiggräddade.
7. Fördela eventuell fyllnin, och strö den resterande osten över muffinsen.
8. Grädda i 15-20 minuter tills de börjar bli gyllenbruna.
9. Servera till lunch eller middag med sallad eller soppa, eller som en frukost-muffin eller mellis. Vi hade körsbärstomater, gurka och syrad vitkål till.

Förberedelse: 5 min | Baktid: 15-20 min | Portioner: 6

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kolloidalt silver

Visste du att det finns en enkel hjälp att få som kan råda bot på flera av våra vanligaste infektioner? Hjälpen heter kolloidalt silver – en substans som består av destillerat vatten och miljarder små silverpartiklar. Silver har använts som botemedel/läkemedel i över hundra år. Källa Text: Marina Ahlm / Bild: Freedigitalphoto Bakterier, virus  och svampar orsakar många av de mindre sjukdomar vi drabbas av idag, allt från snuva och förkylningar till matförgiftning. Vi får många av dessa sjukdomar då vi vistas bland människor som går och sprider dessa mikroorganismer. Genom att spraya kolloidalt silver i näs-, mun- och halsregionen, så kan vi döda många virus och bakterier som annars skulle föröka sig tillräckligt mycket för att kunna göra oss sjuka om mottagligheten för det finns. Det har  sedan urminnes tider varit ett känt faktum att silver är ett av de mest effektiva ämnen som finns för att ta död på bakterier, svampar och virus. I kolloidal form är silver...

Kjerstis mat och prat: Ännu ett glutenfritt surdegsformbröd - fullproppat med frukt och frön

Kjerstis mat och prat: Ännu ett glutenfritt surdegsformbröd - fullproppat med frukt och frön Kjersti har gjort det igen, eller rättare sagt, hon gjorde det innan! Ett superbra glutenfritt recept, helt underbart gott! Jag hade Jyttemjöl hemma, så jag kollade runt på hennes blogg vad jag skulle kunna baka utav det, och fastnade för detta recept, främst för att jag hade allt som behövdes hemma. Så gott! Mackkvällarna är räddade, detta är ingen uppoffring att äta istället för det vanliga brödet... Min variant blev lite annorlunda, beroende på skafferistatusen. Här följer Kjerstis recept, med mitt substitut i parentes: 50 g färsk jäst 5 dl äppelmust  (eller vatten) 1/4 dl kallpressad avocadoolja (rapsolja) 1 dl pumpafrön 1 dl solrosfrön 150 g torkad, blandad frukt - jag tog fikon, aprikoser och dadlar (jag tog aprikoser och aronia) 5 dl Jyttemjöl Mix - orange påse 4 msk glutenfritt surdegspulver 1 msk fiberhusk 2 tsk salt (Jag lade till ca 1 msk nyponskal...
Majs- och kikärtsbiffar med zucchini Hihi, det verkar som att inläggen kommer med en halv dags förskjutning... Igår till middag gjorde jag kikärtsbiffar med majs i. Jag har lånat några vegetariska kokböcker på biblioteket, vilken guldgruva! I en av dessa böcker ( Stora vegetariska kokboken ) stod det att man kan göra biffar av enbart blötlagda, ej kokta , kikärtor, och att de då håller ihop bättre. Vilken upptäckt! Nu blev biffarna jättebra, förut har de alltid blivit misslyckade och velat ramla sönder. Egentligen säger det sig själv, när man tänker efter. Man gör ju inte köttbullar av stekt köttfärs heller... Nu blev det kaos innan jag fick fram maten på bordet, en vän ringde mitt under matlagningen, och min man kom hem från jobbet lite senare än vanligt. Därför hann jag inte ta kort på dessa utmärkta kikärtsbiffar, eftersom till och med tonåringarna gillade dem, och därmed länsade faten! De små var däremot mycket skeptiska, men smakade motvilligt. Majs- och kikärtsbiffar ...