Att göra sin egen grillkrydda är busenkelt, ett basrecept kommer här:
½ msk salt
1 tsk rosmarin
1 krm cayennepeppar
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
2 tsk paprikapulver
1 krm chili
1 tsk oregano
1 tsk timjan
Idag hade jag varken timjan eller rosmarin hemma, det blev lika bra ändå. Observera att det är mycket mindre andel salt än i tex CajP´s, så man kan behöva salta lite extra. Jag brukar också ha i lite extra paprikapulver. Om man läser på burken så innehåller CajP´s grillkrydda 74% salt, och sedan mononatriumglutamat, svartpeppar, paprika, chilipeppar, lökpulver, vitlökspulver och klumpförebyggande medel. Lätt att göra egen, alltså, utan onyttiga tillsatser.
För att göra grillolja blandar man bara kryddan med valfri olja...
Ingredienser
1 msk svartpeppar½ msk salt
1 tsk rosmarin
1 krm cayennepeppar
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
2 tsk paprikapulver
1 krm chili
1 tsk oregano
1 tsk timjan
Idag hade jag varken timjan eller rosmarin hemma, det blev lika bra ändå. Observera att det är mycket mindre andel salt än i tex CajP´s, så man kan behöva salta lite extra. Jag brukar också ha i lite extra paprikapulver. Om man läser på burken så innehåller CajP´s grillkrydda 74% salt, och sedan mononatriumglutamat, svartpeppar, paprika, chilipeppar, lökpulver, vitlökspulver och klumpförebyggande medel. Lätt att göra egen, alltså, utan onyttiga tillsatser.
För att göra grillolja blandar man bara kryddan med valfri olja...
Kommentarer
Skicka en kommentar