Majs- och kikärtsbiffar med zucchini Hihi, det verkar som att inläggen kommer med en halv dags förskjutning... Igår till middag gjorde jag kikärtsbiffar med majs i. Jag har lånat några vegetariska kokböcker på biblioteket, vilken guldgruva! I en av dessa böcker ( Stora vegetariska kokboken ) stod det att man kan göra biffar av enbart blötlagda, ej kokta , kikärtor, och att de då håller ihop bättre. Vilken upptäckt! Nu blev biffarna jättebra, förut har de alltid blivit misslyckade och velat ramla sönder. Egentligen säger det sig själv, när man tänker efter. Man gör ju inte köttbullar av stekt köttfärs heller... Nu blev det kaos innan jag fick fram maten på bordet, en vän ringde mitt under matlagningen, och min man kom hem från jobbet lite senare än vanligt. Därför hann jag inte ta kort på dessa utmärkta kikärtsbiffar, eftersom till och med tonåringarna gillade dem, och därmed länsade faten! De små var däremot mycket skeptiska, men smakade motvilligt. Majs- och kikärtsbiffar ...
Tack snälla du för kommentaren på min blogg och för länkningen! Låter väldigt jobbigt för dig med ständig värk. Vet också vad värk innebär, även om min har andra orsaker än din. Men visst är det som du säger i andra inlägg att det är helheten som räknas. Mycket kan vi ju själva påverka genom de livsval vi gör - både med kost och annat. Må så gott och ha en fortsatt skön sommar!
SvaraRaderaTack Kjersti,
SvaraRaderadin blogg är nog en av de bästa glutenfria jag hittat, jättemycket bra recept... :-)
Och, ja, visst är det jobbigt med värk, men man får försöka hitta livskvalitet ändå, det går trots allt. En skön sommar önskar jag dig med! :-)