När man inte har handlat som planerat, och de små dessutom varit hemma med lätt feber två dagar, börjar förråden sina, åtminstone hos oss.
Till mellis idag visste jag ingen annan råd än att försöka göra egen havremjölk, jag försökte även göra havregurt, men det misslyckades, så det ska jag skona er från. Men havremjölken fick godkänt! :-)
Hemmagjord havremjölk
1½ dl havre (vi behöver använda "ren" havre, fri från gluten)
8 dl vatten
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
2 msk olja
1 msk sirap
Mixa alltihop en liten stund, sila. Jag hällde först mjölken genom en trådsil, och sedan genom en saftsil. Havreresterna hamnar nog i en pannkaka...
Till detta rostade jag egna flingor i mikron, se här. Idag tog jag 1 msk kanel, och då tyckte 6-åringen att det blev godare. Mina barn vill inte ha "mosiga" flingor, de vill inte blanda, så de tar flingorna i en liten skål bredvid.
Till mellis idag visste jag ingen annan råd än att försöka göra egen havremjölk, jag försökte även göra havregurt, men det misslyckades, så det ska jag skona er från. Men havremjölken fick godkänt! :-)
Hemmagjord havremjölk
1½ dl havre (vi behöver använda "ren" havre, fri från gluten)
8 dl vatten
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker
2 msk olja
1 msk sirap
Mixa alltihop en liten stund, sila. Jag hällde först mjölken genom en trådsil, och sedan genom en saftsil. Havreresterna hamnar nog i en pannkaka...
Till detta rostade jag egna flingor i mikron, se här. Idag tog jag 1 msk kanel, och då tyckte 6-åringen att det blev godare. Mina barn vill inte ha "mosiga" flingor, de vill inte blanda, så de tar flingorna i en liten skål bredvid.
Kommentarer
Skicka en kommentar