Inspirerad av förrätten vi åt på vår tioåriga bröllopsdag, provade min gode make att göra egen gazpacho. Alltid lika uppskattat när han ställer sig och lagar, enligt mig, riktig mat. Hamburgare och pommes känner inte jag mig lika entusiastisk inför... ;-)
Vår variant blev ganska olikt originalreceptet, men faktiskt lika god som den på restaurangen. 4 rejäla portioner blev det:
Gazpacho
½ gurka
2 grillade paprikor
1 burk krossade tomater
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl grönsaksbuljong
bröd, 3 skivor franskbröd, dränk i buljongen
en skvätt balsamvinäger
paprikakrydda
salt, peppar
Skala löken, skölj grönsakerna, dela och mixa ihop allt i en mixer. Serveras väl kyld, den var ännu godare dagen efter...
Till detta stekte han franskbröd i rapsolja i stekpannan, där var dock restaurangens alternativ godare. De hade dränkt focaccia i rapsolja, och lagt brödet på grillen. Pricken över i! Mums!
För att få soppan nyttigare kan man skippa brödet, tror inte det gör något för smaken.
Till detta drack vi ett vitt riesling från Alsace, mmm...
Vår variant blev ganska olikt originalreceptet, men faktiskt lika god som den på restaurangen. 4 rejäla portioner blev det:
Gazpacho
½ gurka
2 grillade paprikor
1 burk krossade tomater
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl grönsaksbuljong
bröd, 3 skivor franskbröd, dränk i buljongen
en skvätt balsamvinäger
paprikakrydda
salt, peppar
Skala löken, skölj grönsakerna, dela och mixa ihop allt i en mixer. Serveras väl kyld, den var ännu godare dagen efter...
Till detta stekte han franskbröd i rapsolja i stekpannan, där var dock restaurangens alternativ godare. De hade dränkt focaccia i rapsolja, och lagt brödet på grillen. Pricken över i! Mums!
För att få soppan nyttigare kan man skippa brödet, tror inte det gör något för smaken.
Till detta drack vi ett vitt riesling från Alsace, mmm...
Kommentarer
Skicka en kommentar