Semestern är slut, och jag blev lite överrumplad av vardagen, känner jag. Ingen planering, ingen framförhållning, ingen storhandling. Så igår blev det frystömning, och en stor kycklinggryta med ris. Av någon anledning kokade jag sådana mängder ris, så vi hade massor över. För att slippa stå i köket så mycket idag bestämde jag mig för att koka risgrynsgröt. Det är jätteenkelt att göra egen, hemmagjord rismjölk, som jag kokar gröten på.
Hemmagjord rismjölk
2½ dl kokt ris
1 liter kokande vatten
Mixa några minuter, smaksätt ev med lite vanilj, och jag brukar ha en msk olja i också. Sila i saftduk eller kaffefilter.
Tips: Sila först igenom vanligt durkslag, så du får bort det värsta, låt det sedan stå och rinna av i fint filter.
Tips 2: Till gröt eller annan matlagning silar jag inte ens mjölken, bara häller i allt som det är...
Hemmagjord rismjölk
2½ dl kokt ris
1 liter kokande vatten
Mixa några minuter, smaksätt ev med lite vanilj, och jag brukar ha en msk olja i också. Sila i saftduk eller kaffefilter.
Tips: Sila först igenom vanligt durkslag, så du får bort det värsta, låt det sedan stå och rinna av i fint filter.
Tips 2: Till gröt eller annan matlagning silar jag inte ens mjölken, bara häller i allt som det är...
Kommentarer
Skicka en kommentar