Idag har jag gjort egen havremjölk igen, och modifierat receptet lite, så lillprinsessan ska gilla den bättre. Hon fick vara med och provsmaka, så jag hoppas att det duger...
Så här blev det:
1½ dl havre (vi behöver använda "ren" havre, fri från gluten)
8 dl vatten
1½ krm salt
1 krm vaniljsocker
3 msk olja
1½ msk sirap
Mixa alltihop en liten stund, sila. Jag hällde först mjölken genom en trådsil, och sedan genom en kaffesil. Jag har kommit på att om man sköljer filtret, och silar mjölken en gång till, skiktar den sig inte lika lätt i glaset sedan. Det kan vara värt det lilla extra momentet för ett bättre resultat.
Samtidigt, när jag ändå hade alla ingredienser framme, skulle jag göra "Crunchy", men jag kan INTE göra två saker samtidigt! Glömde naturligtvis bort flingorna i ugnen, och när lukten påminde mig var det redan försent!
Dessutom, idag klarar jag inte att lägga över bilder från telefonen heller, så bild på mjölken får komma senare...
Så här blev det:
1½ dl havre (vi behöver använda "ren" havre, fri från gluten)
8 dl vatten
1½ krm salt
1 krm vaniljsocker
3 msk olja
1½ msk sirap
Mixa alltihop en liten stund, sila. Jag hällde först mjölken genom en trådsil, och sedan genom en kaffesil. Jag har kommit på att om man sköljer filtret, och silar mjölken en gång till, skiktar den sig inte lika lätt i glaset sedan. Det kan vara värt det lilla extra momentet för ett bättre resultat.
Samtidigt, när jag ändå hade alla ingredienser framme, skulle jag göra "Crunchy", men jag kan INTE göra två saker samtidigt! Glömde naturligtvis bort flingorna i ugnen, och när lukten påminde mig var det redan försent!
Dessutom, idag klarar jag inte att lägga över bilder från telefonen heller, så bild på mjölken får komma senare...
Kommentarer
Skicka en kommentar