...är vad jag egentligen är, snöar lätt in mig på något jag blir intresserad av. Som tårtor inför femåringens kalas, surfade på sjuttielva miljoner tårtbloggar och drömde om att bli lika duktig som de duktigaste. Nu är ju inte tårta det nyttigaste kroppen behöver direkt, och jag vill ju fokusera på hälsa och att bygga upp våra kroppar. Har man ett genfel känns det extra viktigt att göra vad man kan för att kompensera för det, istället för att snöa in på vackra tårtor.
Jag har kommit fram att jag vill eliminera alla gifter runt mig och min familj, allt som är möjligt i alla fall. Vem vet hur mycket det påverkar oss, när jag bara genom att välja bort mat med tillsatser blivit så mycket piggare! Nu nördar jag in mig, och går "all in". Så lite processad mat det bara är möjligt, eftersom jag lärt mig att livsmedelsindustrin inte behöver redovisa vilka kemikalier de använder vid framställningen av maten, det står inte med någonstans! Det finns inte heller några kontroller om det finns några rester av dessa kemikalier i slutprodukten! Man hoppas att livsmedelsföretagen ska kontrollera detta själva, utan att det finns några gränsvärden eller regler! Hmmm, hur många gör det tro, förutom möjligtvis de som har en tydlig miljö- och hälsoprofil?
Tyvärr blir ju nyttigare, ekologisk mat dyrare, så vi får hålla oss till billigare rätter, göra mycket från grunden själva, baka mm. Idag ska jag ringa till en ekologisk köttproducent och kolla om det går att köpa billigare delar från djuren, inklusive ben, märgpipor mm, att koka soppor och buljong på. Sån´t är ju inte arbetskrävande, det tar ju bara lång tid att puttra på spisen. Jag har ju mer och mer gått över till vegetariskt, men sedan jag förstått hur mycket aminosyror och andra nyttigheter det är i riktig buljong, kokt på märgben, är jag återvunnen till köttlandet. Däremot det "snabba" köttet kommer jag att hålla mig ifrån, nu är det långkok som gäller. Vegetariskt blir det ändå flera gånger i veckan, det är nyttigt, billigt, klimatsmart och gott!
Om man gör det mesta från grunden själv kommer man ju ifrån den processade maten mer också! Jag funderar tex på att göra egen havregurt, det borde ju gå, och en liter köpt kostar 30:-! Att göra en liter hemmagjord havremjölk är ju busenkelt, och att göra yoghurt av det kostar ju inget extra... Billigt, nyttigt, men liiiite meckigt, kanske...
Jag har kommit fram att jag vill eliminera alla gifter runt mig och min familj, allt som är möjligt i alla fall. Vem vet hur mycket det påverkar oss, när jag bara genom att välja bort mat med tillsatser blivit så mycket piggare! Nu nördar jag in mig, och går "all in". Så lite processad mat det bara är möjligt, eftersom jag lärt mig att livsmedelsindustrin inte behöver redovisa vilka kemikalier de använder vid framställningen av maten, det står inte med någonstans! Det finns inte heller några kontroller om det finns några rester av dessa kemikalier i slutprodukten! Man hoppas att livsmedelsföretagen ska kontrollera detta själva, utan att det finns några gränsvärden eller regler! Hmmm, hur många gör det tro, förutom möjligtvis de som har en tydlig miljö- och hälsoprofil?
Tyvärr blir ju nyttigare, ekologisk mat dyrare, så vi får hålla oss till billigare rätter, göra mycket från grunden själva, baka mm. Idag ska jag ringa till en ekologisk köttproducent och kolla om det går att köpa billigare delar från djuren, inklusive ben, märgpipor mm, att koka soppor och buljong på. Sån´t är ju inte arbetskrävande, det tar ju bara lång tid att puttra på spisen. Jag har ju mer och mer gått över till vegetariskt, men sedan jag förstått hur mycket aminosyror och andra nyttigheter det är i riktig buljong, kokt på märgben, är jag återvunnen till köttlandet. Däremot det "snabba" köttet kommer jag att hålla mig ifrån, nu är det långkok som gäller. Vegetariskt blir det ändå flera gånger i veckan, det är nyttigt, billigt, klimatsmart och gott!
Om man gör det mesta från grunden själv kommer man ju ifrån den processade maten mer också! Jag funderar tex på att göra egen havregurt, det borde ju gå, och en liter köpt kostar 30:-! Att göra en liter hemmagjord havremjölk är ju busenkelt, och att göra yoghurt av det kostar ju inget extra... Billigt, nyttigt, men liiiite meckigt, kanske...
Kommentarer
Skicka en kommentar