Fortsätt till huvudinnehåll

Vill vi mata våra kroppar med gifter? Är det OK att någon sprutar gift på mina barns mat?


Jag måste försöka sammanfatta lite av det jag kommit fram till om hur man kan stärka upp sin hälsa. Inte lätt, eftersom jag påbörjade min resa redan -96, när jag upptäckte att man INTE får i sig tillräckligt med näring om man äter snabbmakaroner och fiskpinnar! Detta kände jag klart och tydligt, i min egen kropp, när jag började tillföra bra näring. Från att ha varit i princip sängliggande i flera år, till att bli full av energi och fri från smärtor, på endast sex veckor! Så dramatisk blev skillnaden!

Jag måste nog börja med grundantagandet, som jag utgår ifrån. Kroppen består av celler, det vet vi ju alla (eller de flesta i alla fall... ;-))


Cellförnyelsen pågår hela tiden, dygnet runt. Olika sorters celler förnyar sig olika snabbt, men alla förnyar sig. T om skelettets celler! Här finns en ganska ingående, men ändå lättillgänglig text om hur cellerna fungerar. Citerar: "Cellerna tar upp näringsämnen och syre från vätskan som omger cellerna, den så kallade vävnadsvätskan. Näringsämnena består av delvis nedbrutna proteiner, fetter och kolhydrater. De olika ämnena bryts ner ytterligare med hjälp av de enzymer som finns i cytoplasman. Nedbrytningsprodukterna användas sedan för att bygga upp nya ämnen som cellen behöver. Andra enzymer hjälper till vid uppbyggnaden. 

Energi bildas vid ämnesomsättningen
När olika ämnen bryts ner bildas energi, som bland annat används till att hålla kroppstemperaturen på rätt nivå. Energi förbrukas också när nya ämnen byggs upp. Den energi som blir över kan lagras i form av energirika kemiska ämnen, som bildas i mitokondrierna. Ämnena kan sedan brytas ner och användas när kroppen behöver extra energi. Om man inte får i sig tillräckligt med näringsämnen genom maten bryts kroppens proteiner ner, till exempel musklerna, för att få energi."

För mig känns det självklart, att ju bättre näring, och ju mindre skräp jag tillför kroppen, desto bättre förutsättningar för en så frisk och stark kropp som möjligt! Om varje ny cell får optimalt med näring, och belastas med så lite gifter som möjligt, mår ju kroppen som helhet bättre. Tyvärr är ju detta nästan ett omöjligt uppdrag i vår moderna värld. Jag läste en artikel i Amelia, som alltid har ett specialnummer i oktober som berör bröstcancer. Där står det att man ser ett samband mellan bröstcancer och etnicitet, kvinnor i väst löper större risk för bröstcancer. Kvinnor från öst, som anammar en västerländsk livsstil, löper lika stor risk för att få bröstcancer. Samma samband ser man om man tittar på de flesta allvarliga sjukdomarna. Alltså säger min slutledningsförmåga att det handlar inte om vilket etniskt ursprung man har, det handlar om vilken livsstil man väljer. Vi har ett val! Det är ju den goda nyheten! Den dåliga nyheten är att det känns så vansinnigt krångligt!

Ska man behöva vara så påläst för att undvika gifter i maten? Borde inte det vara självklart med kemikaliefri mat? Jag tycker det, men nu är det ju inte så, tyvärr. Här är en artikel i DN om besprutning av frukt, där man rekommenderas att skala frukten för att slippa få i sig gifter. Samtidigt konstaterar man att vissa gifter tas upp av växtens rötter och hamnar då inuti frukten, då hjälper det inte att skala frukten. Livsmedelsverket tillåter 50 (!) olika kemikalier, som får sprutas på de äpplen du ger till dina barn. Och det är bara frukten. Vilka andra kemikalier tillåts på spannmål, till kossorna, till kycklingarna...? Alla gifter sammantaget, i maten, i luften, från kläder, möbler, hudkrämer, listan kan göras hur lång som helst... Hua, jag vågar inte tänka på hur mycket vi belastar våra kroppar, våra barns kroppar! Och den långsiktiga cocktaileffekten vet vi inget om! Här är en till artikel i DN...

Jag väljer att bli totalnördig i den här frågan! Jag kommer hädanefter att göra allt jag kan för att ge mina barn så giftfri mat som möjligt! Jag betalar inte gärna extra, eftersom vi är en stor familj blir matkontot astronomiskt, men det får lov att vara så. Jag hoppas att vi så småningom får med oss större delen av befolkningen, att vi får en matrevolution, där det blir viktigare med giftfri mat, än att få handla fläskfilé för 39.90! Då kommer ju också priserna att börja se annorlunda ut. Tills dess blir det enkel mat, som inte kostar så mycket ändå.

Mitt första steg var ju att ta bort tillsatser i maten, och bara det innebar ett otroligt lyft i form av mer energi. Vi måste sluta lita på att livsmedelsindustrin väljer det som är bäst för våra kroppar! De väljer det som är bäst för deras vinster! Nästa inlägg får nog bli om processad mat, detta var ju om besprutad mat...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kolloidalt silver

Visste du att det finns en enkel hjälp att få som kan råda bot på flera av våra vanligaste infektioner? Hjälpen heter kolloidalt silver – en substans som består av destillerat vatten och miljarder små silverpartiklar. Silver har använts som botemedel/läkemedel i över hundra år. Källa Text: Marina Ahlm / Bild: Freedigitalphoto Bakterier, virus  och svampar orsakar många av de mindre sjukdomar vi drabbas av idag, allt från snuva och förkylningar till matförgiftning. Vi får många av dessa sjukdomar då vi vistas bland människor som går och sprider dessa mikroorganismer. Genom att spraya kolloidalt silver i näs-, mun- och halsregionen, så kan vi döda många virus och bakterier som annars skulle föröka sig tillräckligt mycket för att kunna göra oss sjuka om mottagligheten för det finns. Det har  sedan urminnes tider varit ett känt faktum att silver är ett av de mest effektiva ämnen som finns för att ta död på bakterier, svampar och virus. I kolloidal form är silver...

Kjerstis mat och prat: Ännu ett glutenfritt surdegsformbröd - fullproppat med frukt och frön

Kjerstis mat och prat: Ännu ett glutenfritt surdegsformbröd - fullproppat med frukt och frön Kjersti har gjort det igen, eller rättare sagt, hon gjorde det innan! Ett superbra glutenfritt recept, helt underbart gott! Jag hade Jyttemjöl hemma, så jag kollade runt på hennes blogg vad jag skulle kunna baka utav det, och fastnade för detta recept, främst för att jag hade allt som behövdes hemma. Så gott! Mackkvällarna är räddade, detta är ingen uppoffring att äta istället för det vanliga brödet... Min variant blev lite annorlunda, beroende på skafferistatusen. Här följer Kjerstis recept, med mitt substitut i parentes: 50 g färsk jäst 5 dl äppelmust  (eller vatten) 1/4 dl kallpressad avocadoolja (rapsolja) 1 dl pumpafrön 1 dl solrosfrön 150 g torkad, blandad frukt - jag tog fikon, aprikoser och dadlar (jag tog aprikoser och aronia) 5 dl Jyttemjöl Mix - orange påse 4 msk glutenfritt surdegspulver 1 msk fiberhusk 2 tsk salt (Jag lade till ca 1 msk nyponskal...
Majs- och kikärtsbiffar med zucchini Hihi, det verkar som att inläggen kommer med en halv dags förskjutning... Igår till middag gjorde jag kikärtsbiffar med majs i. Jag har lånat några vegetariska kokböcker på biblioteket, vilken guldgruva! I en av dessa böcker ( Stora vegetariska kokboken ) stod det att man kan göra biffar av enbart blötlagda, ej kokta , kikärtor, och att de då håller ihop bättre. Vilken upptäckt! Nu blev biffarna jättebra, förut har de alltid blivit misslyckade och velat ramla sönder. Egentligen säger det sig själv, när man tänker efter. Man gör ju inte köttbullar av stekt köttfärs heller... Nu blev det kaos innan jag fick fram maten på bordet, en vän ringde mitt under matlagningen, och min man kom hem från jobbet lite senare än vanligt. Därför hann jag inte ta kort på dessa utmärkta kikärtsbiffar, eftersom till och med tonåringarna gillade dem, och därmed länsade faten! De små var däremot mycket skeptiska, men smakade motvilligt. Majs- och kikärtsbiffar ...