Fortsätt till huvudinnehåll

Leverrensning

Igår klockan två var det alltså stopp för all mat och dryck, innan hade jag ätit råris, frukt och grönsaker, inget fett. Då var det också dags att förbereda epsomsaltet, som blandades i vatten, 50 gr i en liter.

Klockan sex drack jag första laddningen med epsomsalt. Äckligt, men inte värre än att jag kunde låtsas att det var en Gin och Tonic som hade blivit riktigt misslyckad.

Sedan drack jag nästa laddning med epsomsalt klockan åtta. Visst var jag lite hungrig, och makens vin luktade otroligt gott, men det gick bra ändå. Vid det här laget började jag känna mig svag av att inte ha ätit.

Kvart i tio var det dags att börja förbereda för kvällsdrinken. 2 dl kallpressad, ekologisk olivolja blandat med saften från två grapefrukter, jag hade så rosa som möjligt. Detta skakas ihop ordentligt i en glasburk. För att få sova bättre, tog jag lite Ornithine med första klunken.
Sedan halsades denna kulinariska blandning (det var faktiskt inte så farligt, jag trodde det skulle vara värre), och sedan skulle man lägga sig direkt på höger sida, och sova.

Av någon anledning vaknade jag kontinuerligt under natten, nästan varje timme. Jag hade inte ont, mådde inte illa, det körde inte i magen, men ändå vaknade jag. Det gick lätt att somna om, så det var inga problem.

Larmet på sex nollnoll för nästa laddning epsomsalt, men lilltjejen vaknade och var kissnödig, så jag var redan uppe. Jag kan lugnt säga att jag INTE var sugen på att dricka 2½ dl äcklig saltlösning, men viljan var starkare. I säng igen.

Larmet på åtta, dags för sista omgången epsomsalt, och i säng igen. Vid det här laget börjar magen kännas full, men ligger jag på höger sida mår jag inte illa. Jag börjar fundera på om det kanske hade varit en bra idé att ta lavemang och tömma tarmen igår kväll, eftersom det kanske bildas en kork som gör att allt rensat inte kommer ut. Går upp och tar lavemang, och det är ju aldrig kul, men var nog en bra idé...

Från klockan tio får jag börja äta igen, men jag är inte sugen på kaffe, mackor, flingor och annat. Börjar med en frukt, sedan tog jag en näringsdryck, och nu håller jag på att koka rödbetor och lite quinoa, får se vad det blir utav det.

Tömma magen har jag minsann fått göra, och jag känner mig ren och fräsch i kroppen, men lite svag då jag inte ätit ordentligt på ett dygn. Däremot har jag inte sett några gröna klumpar, som enligt förespråkarna ska vara gallstenar. Antingen har jag inte letat tillräckligt (hade ingen lust), eller så blev det något fel iom att jag hade en förstoppning ivägen, eller så hade jag inga. Jag har ju stöttat levern med örter i flera år, det kanske ger resultat ändå. Hur som helst är detta första gången jag kör denna kur, och min man är intresserad av att prova också. Om jag kör den igen tar jag definitivt ett lavemang på kvällen, så kroppen blir av med det som ska ut.

Det känns som om lederna har blivit mer "smörjda", och mina mörka ringar under ögonen är mindre framträdande...

18/11: Var mycket piggare på morgonen när jag vaknade, gick mycket snabbare att komma upp ur "hjärndimman". Nu är klockan 13, och jag känner mig pigg och alert, kanske kan jag hoppa över eftermiddags-luren?

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kolloidalt silver

Visste du att det finns en enkel hjälp att få som kan råda bot på flera av våra vanligaste infektioner? Hjälpen heter kolloidalt silver – en substans som består av destillerat vatten och miljarder små silverpartiklar. Silver har använts som botemedel/läkemedel i över hundra år. Källa Text: Marina Ahlm / Bild: Freedigitalphoto Bakterier, virus  och svampar orsakar många av de mindre sjukdomar vi drabbas av idag, allt från snuva och förkylningar till matförgiftning. Vi får många av dessa sjukdomar då vi vistas bland människor som går och sprider dessa mikroorganismer. Genom att spraya kolloidalt silver i näs-, mun- och halsregionen, så kan vi döda många virus och bakterier som annars skulle föröka sig tillräckligt mycket för att kunna göra oss sjuka om mottagligheten för det finns. Det har  sedan urminnes tider varit ett känt faktum att silver är ett av de mest effektiva ämnen som finns för att ta död på bakterier, svampar och virus. I kolloidal form är silver...

Kjerstis mat och prat: Ännu ett glutenfritt surdegsformbröd - fullproppat med frukt och frön

Kjerstis mat och prat: Ännu ett glutenfritt surdegsformbröd - fullproppat med frukt och frön Kjersti har gjort det igen, eller rättare sagt, hon gjorde det innan! Ett superbra glutenfritt recept, helt underbart gott! Jag hade Jyttemjöl hemma, så jag kollade runt på hennes blogg vad jag skulle kunna baka utav det, och fastnade för detta recept, främst för att jag hade allt som behövdes hemma. Så gott! Mackkvällarna är räddade, detta är ingen uppoffring att äta istället för det vanliga brödet... Min variant blev lite annorlunda, beroende på skafferistatusen. Här följer Kjerstis recept, med mitt substitut i parentes: 50 g färsk jäst 5 dl äppelmust  (eller vatten) 1/4 dl kallpressad avocadoolja (rapsolja) 1 dl pumpafrön 1 dl solrosfrön 150 g torkad, blandad frukt - jag tog fikon, aprikoser och dadlar (jag tog aprikoser och aronia) 5 dl Jyttemjöl Mix - orange påse 4 msk glutenfritt surdegspulver 1 msk fiberhusk 2 tsk salt (Jag lade till ca 1 msk nyponskal...
Majs- och kikärtsbiffar med zucchini Hihi, det verkar som att inläggen kommer med en halv dags förskjutning... Igår till middag gjorde jag kikärtsbiffar med majs i. Jag har lånat några vegetariska kokböcker på biblioteket, vilken guldgruva! I en av dessa böcker ( Stora vegetariska kokboken ) stod det att man kan göra biffar av enbart blötlagda, ej kokta , kikärtor, och att de då håller ihop bättre. Vilken upptäckt! Nu blev biffarna jättebra, förut har de alltid blivit misslyckade och velat ramla sönder. Egentligen säger det sig själv, när man tänker efter. Man gör ju inte köttbullar av stekt köttfärs heller... Nu blev det kaos innan jag fick fram maten på bordet, en vän ringde mitt under matlagningen, och min man kom hem från jobbet lite senare än vanligt. Därför hann jag inte ta kort på dessa utmärkta kikärtsbiffar, eftersom till och med tonåringarna gillade dem, och därmed länsade faten! De små var däremot mycket skeptiska, men smakade motvilligt. Majs- och kikärtsbiffar ...