... i antågande! På måndag har vi en liten kille som fyller sju år, och det ska firas på söndag, när närmaste kretsen kommer. Alla hans syskon, en hel del storkusiner och några andra tonåringar som hör till, moster, mormor och morfar, och så den lilla familjen förstås. Vi är ju som flera familjer i en här, "Lilla familjen" mamma och pappa och två småbarn, utökas till den stora familjen när alla storebrorsorna väljer att vara med, som utökas till gigantisk familj när hela kretsen samlas, som nu på söndag. I love it! Jag har ju aldrig riktigt satsat på det där med karriär, utan lagt allt krut på familjefronten. <3
Det blir en repris på Rice Crispies-tårtan, men med fyllning som faller unge herrn bättre i smaken, han ratade den förra.
Marängtårta med Rice Crispies
3 dl socker
3 dl Rice Krispies
Vispa äggvitor och socker hårt. Vänd ner Rice Krispies försiktigt.
Det blir en repris på Rice Crispies-tårtan, men med fyllning som faller unge herrn bättre i smaken, han ratade den förra.
Marängtårta med Rice Crispies
Ingredienser
4 äggvitor3 dl socker
3 dl Rice Krispies
- Hallongrädde
- 3 dl vispgrädde
- 200 g frysta hallon
- 1 dl kesella (10 %)
- 2 äggulor
- 1 dl florsocker
- Garnering
- 2 lime (skalet)
- 1 ask färska hallon (om det finns)
Vispa äggvitor och socker hårt. Vänd ner Rice Krispies försiktigt.
Grädda i långpanna (med bakplåtspapper, naturligtvis!) i 125 g ca 1 timme. Låt gärna stå på eftervärme. Jag brukar alltid lyckas få maräng smetig i mitten, så jag hade den inne 70-75 min, och lät den stå på eftervärme en timme, då blev den torr!
Hallongrädde: Vispa grädden hårt. Mixa hallon, kesella, äggulor och florsocker med stavmixer. Rör ner det i grädden.
Dela den svalnade botten i två delar. Bred hallonmoussekräm över den ena botten, lägg den andra ovanpå. Jag brukar använda stora stekspadar för att flytta bottnen. Lägg i frysen för att stelna. Detta kan förberedas långt i förväg, på sommaren bakar jag ibland en mer än vad som går åt, för att kunna ta fram om man får oväntat besök. :-)
Vispa grädden (jag tillsätter lite socker och vanilj) och bred den över tårtan och dekorera med jordgubbar, om det finns.
Hallongrädde: Vispa grädden hårt. Mixa hallon, kesella, äggulor och florsocker med stavmixer. Rör ner det i grädden.
Dela den svalnade botten i två delar. Bred hallonmoussekräm över den ena botten, lägg den andra ovanpå. Jag brukar använda stora stekspadar för att flytta bottnen. Lägg i frysen för att stelna. Detta kan förberedas långt i förväg, på sommaren bakar jag ibland en mer än vad som går åt, för att kunna ta fram om man får oväntat besök. :-)
Vispa grädden (jag tillsätter lite socker och vanilj) och bred den över tårtan och dekorera med jordgubbar, om det finns.
Kommentarer
Skicka en kommentar