Fortsätt till huvudinnehåll

Bakslag

Jag skrev ju igår om hur bra jag börjat må jämfört med tidigare. Då är jag ju sådan, att jag inte kan låta bli att planera och dra igång en massa projekt i huvudet, svårt att hålla en lagom växel på önskningarna. För att börja orka alla de där roliga sakerna som börjar snurra runt i mitt huvud, vet jag ju att jag måste träna.

Sagt och gjort, igår körde jag först ett mjukt yogapass på 20 minuter, ingen styrka eller så, bara uppmjukande och en serie rörelser som lägger bäckenet och ryggen på plats så gott det går. På eftermiddagen fick jag för mig att jag skulle köra sjukgymnastprogrammet också, jag brukar ju välja antingen eller, aldrig köra både och samma dag. Jag kände ju efter en stund att det blev för mycket, att jag hade blivit högmodig ;-), så jag pausade, vilade, och sedan var det ju dags att hämta barnen, laga middag och allt det där. Nu blev middagen enkel, bara massa olika rester, men man ska ju ändå befinna sig i köket...

På kvällen var jag så dålig att jag bara låg och skakade av frossa och feber, det blir så när jag överansträngt mig. Det är ju lätt att känna sig modfälld, när man varit så glad och känner att det går framåt, hatar bakslagen. Jag tycker ändå att det är mycket lättare att stå ut, när feberanfallen kommer av att jag faktiskt gjort lite mer än vanligt, om än aldrig så lite, jämfört med förut, när jag mådde så även om jag bara legat och vilat hela dagen.

Idag har jag ändå lyckats återhämta mig ovanligt bra, med tanke på hur jag mådde igår kväll. För några veckor sedan skulle "dagen efter" ha varit en blank dag, när jag inte åstadkommer något. Idag har jag ändå påbörjat tårtan, och bottnen är klar... :-)

Om jag får fortsätta må så här är jag nöjd, klart jag hoppas på att bli frisk och stark igen, men detta går att leva med, jag orkar vara på gott humör gentemot min familj...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kolloidalt silver

Visste du att det finns en enkel hjälp att få som kan råda bot på flera av våra vanligaste infektioner? Hjälpen heter kolloidalt silver – en substans som består av destillerat vatten och miljarder små silverpartiklar. Silver har använts som botemedel/läkemedel i över hundra år. Källa Text: Marina Ahlm / Bild: Freedigitalphoto Bakterier, virus  och svampar orsakar många av de mindre sjukdomar vi drabbas av idag, allt från snuva och förkylningar till matförgiftning. Vi får många av dessa sjukdomar då vi vistas bland människor som går och sprider dessa mikroorganismer. Genom att spraya kolloidalt silver i näs-, mun- och halsregionen, så kan vi döda många virus och bakterier som annars skulle föröka sig tillräckligt mycket för att kunna göra oss sjuka om mottagligheten för det finns. Det har  sedan urminnes tider varit ett känt faktum att silver är ett av de mest effektiva ämnen som finns för att ta död på bakterier, svampar och virus. I kolloidal form är silver mer effektivt

Makrobiotisk mat

Jag strävar ju efter att hitta en kost som fungerar, som jag mår bra av, helst som även barnen kan äta och må bra av, som är lättlagad, inte för dyr... Omöjligt uppdrag? Tja, jag ger mig inte... Nu har jag börjat googla på makrobiotisk kost, finns massor av inspiration på nätet. Jag mår ju inte bra av vete och gluten, men klarar mig inte heller utan kolhydrater. Min syster mår jättebra på lchf, men jag blir sjuk av det. Jag tror att vi alla är olika, och behöver lyssna på våra kroppar vad de vill ha, och min kropp måste ha kolhydrater (också). Men det finns ju så mycket annat än vete, råg och korn! Hirs, bovete, quinoa, amaranth osv, och just dessa finns det mycket av inom makrobiotisk kost. (bild från livibalans.se) Idag provade jag ett recept, ganska lättlagat, gott, och känns supernyttigt! :-) Här, på livibalans.se , finns ett recept på en hirsgryta som dessutom är basisk. Kolla runt på övriga recept också, superbra sida! Hon som skriver är dessutom med i Buffés senaste

Kjerstis mat och prat: Glutenfria långpannerutor med krämig chokladglasyr...

Ett till favoritrecept från Kjersti, detta har jag gjort flera gånger, och barnen ÄLSKAR dessa kakor. Hon har verkligen nästan alla glutenfria recept man kan behöva, jag kollar alltid där först när jag letar efter ett nytt recept, eftersom allt jag provat från hennes blogg lyckats. 150 g smör  1 dl mjölk - havremjölk i vårt fall 4 stora ekologiska ägg 2½ dl ljust rårörssocker - idag tog jag vanligt vitt strösocker, det var vad jag hade hemma (mindre nyttigt) 1 3/4 dl teffmjöl - idag blev det Jytte original 1 3/4 dl rårismjöl - idag blev det vanligt rismjöl 2 msk rå kakao 2 tsk fiberhusk 2 tsk bakpulver 2 krm salt Glasyr: 125 g smör  1 stort ekologiskt ägg 2 dl kokosblomsflorsocker - går alldeles utmärkt med vanligt, men inte lika nyttigt 3 msk rå kakao 1 tsk vaniljsocker ca 1 dl kokosflingor Smält smör/margarin och tillsätt mjölken. Ställ åt sidan att svalna. Vispa ägg och socker riktigt pösigt och fluffigt. Blanda ihop mjölsorterna med kakao, husk, bakpulver och sal