Fortsätt till huvudinnehåll

Tomatbakad fisk

(Bilden är lånad från ica.se)
Förra veckan provade jag ett recept ur ICA:s Buffé, vilken guldgruva det är! Jag måste säga att jag börjar bli ganska bra på att plocka ut guldkornen. Mina urvalskriterier är superenkelt, gott, nyttigt, billigt. Superenkelt kommer först, eftersom jag har så svårt att stå i köket. Detta är superenkelt, gott och nyttigt, en vinnare, alltså...


  • Ingredienser
  • 1 paket fryst fisk (t ex hoki eller sej, à 400 g)
  • 2 msk salt
  • 2 tsk socker
  • 1 l vatten
  • olivolja
  • Tomatsås
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1/2 tsk chiliflakes (red hot chili pepper)
  • 2 msk olja
  • 1 dl urkärnade kalamataoliver
  • 3 msk kapris
  • 1 burk körsbärstomater (400 g)

Gör så här

  1. Vispa ner salt och socker i vatten. Vispa tills salt och socker har lösts upp. Lägg i den frysta fisken och låt tina i kylen i minst 6 timmar (kan stå i kylen upp till 1 dygn).
  2. Sätt ugnen på 200°C.
  3. Tomatsås: Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och chiliflakes i olja ca 2 minuter i en kastrull. Tillsätt oliver, kapris och tomater. Låt småkoka under lock ca 10 minuter. Detta kan göras i god tid innan, kanske tom när du lägger fisken i lagen.
  4. Sära på fiskfiléerna. Torka dem lätt med hushållspapper och lägg i en oljad, ugnssäker form. Häll över tomatsåsen.
  5. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Strö ev över persilja. Servera gärna med ris och en grön sallad.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölk protein och ägg.

De små äter ju inte grytor öht, så till dem tog jag undan lite fisk, och sen panerade jag med glutenfritt ströbröd och stekte i smör, 5-åringen åt så hon nästan storknade...

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kolloidalt silver

Visste du att det finns en enkel hjälp att få som kan råda bot på flera av våra vanligaste infektioner? Hjälpen heter kolloidalt silver – en substans som består av destillerat vatten och miljarder små silverpartiklar. Silver har använts som botemedel/läkemedel i över hundra år. Källa Text: Marina Ahlm / Bild: Freedigitalphoto Bakterier, virus  och svampar orsakar många av de mindre sjukdomar vi drabbas av idag, allt från snuva och förkylningar till matförgiftning. Vi får många av dessa sjukdomar då vi vistas bland människor som går och sprider dessa mikroorganismer. Genom att spraya kolloidalt silver i näs-, mun- och halsregionen, så kan vi döda många virus och bakterier som annars skulle föröka sig tillräckligt mycket för att kunna göra oss sjuka om mottagligheten för det finns. Det har  sedan urminnes tider varit ett känt faktum att silver är ett av de mest effektiva ämnen som finns för att ta död på bakterier, svampar och virus. I kolloidal form är silver...

Kjerstis mat och prat: Ännu ett glutenfritt surdegsformbröd - fullproppat med frukt och frön

Kjerstis mat och prat: Ännu ett glutenfritt surdegsformbröd - fullproppat med frukt och frön Kjersti har gjort det igen, eller rättare sagt, hon gjorde det innan! Ett superbra glutenfritt recept, helt underbart gott! Jag hade Jyttemjöl hemma, så jag kollade runt på hennes blogg vad jag skulle kunna baka utav det, och fastnade för detta recept, främst för att jag hade allt som behövdes hemma. Så gott! Mackkvällarna är räddade, detta är ingen uppoffring att äta istället för det vanliga brödet... Min variant blev lite annorlunda, beroende på skafferistatusen. Här följer Kjerstis recept, med mitt substitut i parentes: 50 g färsk jäst 5 dl äppelmust  (eller vatten) 1/4 dl kallpressad avocadoolja (rapsolja) 1 dl pumpafrön 1 dl solrosfrön 150 g torkad, blandad frukt - jag tog fikon, aprikoser och dadlar (jag tog aprikoser och aronia) 5 dl Jyttemjöl Mix - orange påse 4 msk glutenfritt surdegspulver 1 msk fiberhusk 2 tsk salt (Jag lade till ca 1 msk nyponskal...
Majs- och kikärtsbiffar med zucchini Hihi, det verkar som att inläggen kommer med en halv dags förskjutning... Igår till middag gjorde jag kikärtsbiffar med majs i. Jag har lånat några vegetariska kokböcker på biblioteket, vilken guldgruva! I en av dessa böcker ( Stora vegetariska kokboken ) stod det att man kan göra biffar av enbart blötlagda, ej kokta , kikärtor, och att de då håller ihop bättre. Vilken upptäckt! Nu blev biffarna jättebra, förut har de alltid blivit misslyckade och velat ramla sönder. Egentligen säger det sig själv, när man tänker efter. Man gör ju inte köttbullar av stekt köttfärs heller... Nu blev det kaos innan jag fick fram maten på bordet, en vän ringde mitt under matlagningen, och min man kom hem från jobbet lite senare än vanligt. Därför hann jag inte ta kort på dessa utmärkta kikärtsbiffar, eftersom till och med tonåringarna gillade dem, och därmed länsade faten! De små var däremot mycket skeptiska, men smakade motvilligt. Majs- och kikärtsbiffar ...