(Bilden är lånad från ica.se)
Förra veckan provade jag ett recept ur ICA:s Buffé, vilken guldgruva det är! Jag måste säga att jag börjar bli ganska bra på att plocka ut guldkornen. Mina urvalskriterier är superenkelt, gott, nyttigt, billigt. Superenkelt kommer först, eftersom jag har så svårt att stå i köket. Detta är superenkelt, gott och nyttigt, en vinnare, alltså...- Ingredienser
- 1 paket fryst fisk (t ex hoki eller sej, à 400 g)
- 2 msk salt
- 2 tsk socker
- 1 l vatten
- olivolja
- Tomatsås
- 2 vitlöksklyftor
- 1/2 tsk chiliflakes (red hot chili pepper)
- 2 msk olja
- 1 dl urkärnade kalamataoliver
- 3 msk kapris
- 1 burk körsbärstomater (400 g)
Gör så här
- Vispa ner salt och socker i vatten. Vispa tills salt och socker har lösts upp. Lägg i den frysta fisken och låt tina i kylen i minst 6 timmar (kan stå i kylen upp till 1 dygn).
- Sätt ugnen på 200°C.
- Tomatsås: Skala och finhacka vitlöken. Fräs vitlök och chiliflakes i olja ca 2 minuter i en kastrull. Tillsätt oliver, kapris och tomater. Låt småkoka under lock ca 10 minuter. Detta kan göras i god tid innan, kanske tom när du lägger fisken i lagen.
- Sära på fiskfiléerna. Torka dem lätt med hushållspapper och lägg i en oljad, ugnssäker form. Häll över tomatsåsen.
- Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter. Strö ev över persilja. Servera gärna med ris och en grön sallad.
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölk protein och ägg.
De små äter ju inte grytor öht, så till dem tog jag undan lite fisk, och sen panerade jag med glutenfritt ströbröd och stekte i smör, 5-åringen åt så hon nästan storknade...
Kommentarer
Skicka en kommentar