Imorse uppstod en smärre kris!
De glutenfria flingorna var slut, så också det glutenfria brödet (eller rättare sagt, det som gillas, frysen är full med misslyckade, glutenfria bröd som ingen vill äta...).
Tack och lov så har jag lånat en bok på biblioteket, om matlagning i mikron. Jag kom på att jag där läst om ett recept på musli (jag vet att det ska vara ett tyskt "y", men jag hittar ingen sådan knapp!), så fram med boken, "ren havre", och tjo, på mindre än fem minuter var flingorna på havregurten!
Ursprungsreceptet kunde jag inte följa, saknade vissa ingredienser, och vissa gillas inte av mina små fågelungar, så det blev enklast möjliga:
Glutenfria rostade flingor
4 dl ren havre (jag ska prova med andra flingor också, borde funka)
3/4 dl brun farin (jag vet, mycket socker, men barnen måste ju äta!)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 dl olja (i originalreceptet var det ½ dl olja, och ½ dl vatten)
Blanda alla torra ingredienser, blanda ner oljan, mikra på full effekt 2-4 min, rör om efter halva tiden. Jag provade det här receptet en gång förut, då körde jag 2x2 minuter, men då brann sockret upp, och bunken blev förstörd! Så ta det lite lugnt, den här gången körde jag 1x1 minut, nu blev det bra!
Idag blev det varma flingor direkt på tallriken!
När flingorna svalnat blandade jag ner russin, och hällde på burk...
Kikärtor ligger i blöt, jag ska koka och rosta en omgång inför helgen (så här gör man). Jag funderar på att prova en variant med kanel, återkommer om det blir bra...
(Provade med kanel, det blev INTE lika bra som med grill- eller tacokrydda! 4-åringen tyckte dock att de här blev godare)
De glutenfria flingorna var slut, så också det glutenfria brödet (eller rättare sagt, det som gillas, frysen är full med misslyckade, glutenfria bröd som ingen vill äta...).
Tack och lov så har jag lånat en bok på biblioteket, om matlagning i mikron. Jag kom på att jag där läst om ett recept på musli (jag vet att det ska vara ett tyskt "y", men jag hittar ingen sådan knapp!), så fram med boken, "ren havre", och tjo, på mindre än fem minuter var flingorna på havregurten!
Ursprungsreceptet kunde jag inte följa, saknade vissa ingredienser, och vissa gillas inte av mina små fågelungar, så det blev enklast möjliga:
Glutenfria rostade flingor
4 dl ren havre (jag ska prova med andra flingor också, borde funka)
3/4 dl brun farin (jag vet, mycket socker, men barnen måste ju äta!)
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 dl olja (i originalreceptet var det ½ dl olja, och ½ dl vatten)
Blanda alla torra ingredienser, blanda ner oljan, mikra på full effekt 2-4 min, rör om efter halva tiden. Jag provade det här receptet en gång förut, då körde jag 2x2 minuter, men då brann sockret upp, och bunken blev förstörd! Så ta det lite lugnt, den här gången körde jag 1x1 minut, nu blev det bra!
Idag blev det varma flingor direkt på tallriken!
När flingorna svalnat blandade jag ner russin, och hällde på burk...
Kikärtor ligger i blöt, jag ska koka och rosta en omgång inför helgen (så här gör man). Jag funderar på att prova en variant med kanel, återkommer om det blir bra...
(Provade med kanel, det blev INTE lika bra som med grill- eller tacokrydda! 4-åringen tyckte dock att de här blev godare)
Kommentarer
Skicka en kommentar