Till kvällsmål fick barnen plättar, som vi säger uppe i Skellefteå. Här kallas det pannkaka, men det är för mig den tjocka variant man gräddar i ugnen.
Vi hade slut havremjölk, så jag mixade vatten, havre och lite rapsolja som bas, sedan följde jag receptet på Lailas glutenfria mix, den blå den här gången. Både den blå och den gula mixen funkar jättebra till både våfflor och plättar.
Jag själv ville ha något nyttigt, så jag mixade ihop en hummus.
Vi hade slut havremjölk, så jag mixade vatten, havre och lite rapsolja som bas, sedan följde jag receptet på Lailas glutenfria mix, den blå den här gången. Både den blå och den gula mixen funkar jättebra till både våfflor och plättar.
Jag själv ville ha något nyttigt, så jag mixade ihop en hummus.
4 dl kikärtor
saft från en citron
2 msk tahini
2 vitlöksklyftor, pressade
3 msk olivolja
1 tsk salt
vatten till lagom konsistens
Mixa alltihopa, tillsätt vatten till den konsistens du gillar.
Jag rullade som en crepe med hummus, men det funkar lika bra på mackor. Och med lite groddar på är det klockrent, både gott och supernyttigt!
Åh mums med hummus!!! Har jag aldrig provat, måste testa!!! :)
SvaraRaderaKram på dej min vän. :)
Ja, det är superenkelt, och jättegott! Man kan äta med bara lite paprika, eller vad som helst. Gott, billigt, nyttigt, enkelt!
SvaraRadera