En tonåring har en nötallergiker i klassen, så han får inte ha nötter med sig på skolan, och han har så hög ämnesomsättning så han behöver ha något med sig. Då funkar detta perfekt!
Fungerar även som helgsnacks istället för chips, kan följa med i en liten ask i handväskan som mellanmål, kan stå framme på köksbordet för att stilla akut eftermiddagshunger...
Det blir billigt även om du köper färdiga kikärtor på burk, men vi konsumerar sådana mängder av detta, så jag blötlägger och kokar själv. Det blir mindre att släpa hem från affären också.
Rostade kikärtor
Häll ut avrunna kikärtor på en plåt.
Spritsla över ordentligt med olivolja.
Krydda med valfri kryddblandning, tacokrydda, grillkrydda eller annat. Jag gör egen, se nedan.
Blanda om, och skjuts in i ugnen, 175 grader. Det tar 30-60 minuter, beroende på hur mycket du gör, och hur rostade du vill ha dem. Vi gillar våra riktigt knapriga. Blanda om nu och då.
Hemmagjord tacokrydda
3 tsk mald spiskummin
1 tsk koriander
1 tsk paprikapulver
1 tsk kajennpeppar
1 tsk salt
2 grönsaksbuljongtärning
Receptet på tacokrydda hittade jag på Coops hemsida. Jag hade inte buljongtärningar, så jag saltade lite extra i efterhand istället.
Shit så bra recept!!! :)
SvaraRaderaMåste få maken att testa detta, även fast jag vet att det kommer krävas övertalning.. ;)
Får lära dottern helt enkelt. ;)
Kram!