Min man köpte två kycklingar för 27:- styck! Dessa två kycklingar kokade jag i lördags, det är lika enkelt att koka två som en, eftersom de ryms i den största kastrullen. En lök, lite morot, väl saltat vatten, pepparkorn, ett lagerblad eller två om du har hemma. Koka tills det inte finns någon rosa köttsaft, tar lite mindre än en timme.
Till det åt vi ris, sås redd utav buljongen, och sallad. Världens enklaste! Och gott!
Dag två:
Igår gjorde min man en kycklinggryta utav hälften av kvarvarande kycklingkött, ett lass kantareller ur frysen, och lök. Havregrädde på det, soja, balsamvinäger, salt och peppar. Klart! Potatis och en rejäl sallad till, supergott! Alla blev mätta, och det räckte till två matlådor också.
Dag tre:
Idag blev det en "man-tager-vad-man-haver" lasagne på resten av kycklingen. Jag googlade efter inspiration, och efter en check i skafferi och frys blev det så här:
8-10 soltorkade tomater, hackade
2 burkar krossade tomater
ca 300 g hackad spenat
4 msk kycklingfond
1 Tofutti Sour Supreme (mjölkfri creme fraiche)
havregrädde, 3 dl kanske?
2 tsk salt, nymald peppar
Medan jag rensade kycklingen fick såsen koka ihop.
Sedan traditionellt lasagne-förfaringssätt: Sås i botten, ett lager lasagneplattor, kycklingkött, sås, plattor, upprepa, sista lagret ska vara bara sås. Grädda i 225 grader ca 30 minuter. På den glutenfria toppade jag med creamy spread i slutet, den vanliga fick vara utan ost, eftersom den var slut. Lika gott för det, men inte lika snyggt! Småttingarna underkände skapelsen, som tur var hade jag förutsett det, och sparat två kycklingklubbor. Men alla vi andra tyckte det blev supergott! Och eftersom den glutenfria ratades har vi en matlåda till...
Någon dag borde jag räkna ut hur vansinnigt billigt detta blev, per portion!
Kommentarer
Skicka en kommentar