Fortsätt till huvudinnehåll

Kyckling i stora lass...


Min man köpte två kycklingar för 27:- styck! Dessa två kycklingar kokade jag i lördags, det är lika enkelt att koka två som en, eftersom de ryms i den största kastrullen. En lök, lite morot, väl saltat vatten, pepparkorn, ett lagerblad eller två om du har hemma. Koka tills det inte finns någon rosa köttsaft, tar lite mindre än en timme.

Till det åt vi ris, sås redd utav buljongen, och sallad. Världens enklaste! Och gott!

Dag två:
Igår gjorde min man en kycklinggryta utav hälften av kvarvarande kycklingkött, ett lass kantareller ur frysen, och lök. Havregrädde på det, soja, balsamvinäger, salt och peppar. Klart! Potatis och en rejäl sallad till, supergott! Alla blev mätta, och det räckte till två matlådor också.

Dag tre:

Idag blev det en "man-tager-vad-man-haver" lasagne på resten av kycklingen. Jag googlade efter inspiration, och efter en check i skafferi och frys blev det så här:

8-10 soltorkade tomater, hackade
2 burkar krossade tomater
ca 300 g hackad spenat
4 msk kycklingfond
1 Tofutti Sour Supreme (mjölkfri creme fraiche)
havregrädde, 3 dl kanske?
2 tsk salt, nymald peppar

Medan jag rensade kycklingen fick såsen koka ihop.
Sedan traditionellt lasagne-förfaringssätt: Sås i botten, ett lager lasagneplattor, kycklingkött, sås, plattor, upprepa, sista lagret ska vara bara sås. Grädda i 225 grader ca 30 minuter. På den glutenfria toppade jag med creamy spread i slutet, den vanliga fick vara utan ost, eftersom den var slut. Lika gott för det, men inte lika snyggt! Småttingarna underkände skapelsen, som tur var hade jag förutsett det, och sparat två kycklingklubbor. Men alla vi andra tyckte det blev supergott! Och eftersom den glutenfria ratades har vi en matlåda till...

Någon dag borde jag räkna ut hur vansinnigt billigt detta blev, per portion!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Kolloidalt silver

Visste du att det finns en enkel hjälp att få som kan råda bot på flera av våra vanligaste infektioner? Hjälpen heter kolloidalt silver – en substans som består av destillerat vatten och miljarder små silverpartiklar. Silver har använts som botemedel/läkemedel i över hundra år. Källa Text: Marina Ahlm / Bild: Freedigitalphoto Bakterier, virus  och svampar orsakar många av de mindre sjukdomar vi drabbas av idag, allt från snuva och förkylningar till matförgiftning. Vi får många av dessa sjukdomar då vi vistas bland människor som går och sprider dessa mikroorganismer. Genom att spraya kolloidalt silver i näs-, mun- och halsregionen, så kan vi döda många virus och bakterier som annars skulle föröka sig tillräckligt mycket för att kunna göra oss sjuka om mottagligheten för det finns. Det har  sedan urminnes tider varit ett känt faktum att silver är ett av de mest effektiva ämnen som finns för att ta död på bakterier, svampar och virus. I kolloidal form är silver...

Kjerstis mat och prat: Ännu ett glutenfritt surdegsformbröd - fullproppat med frukt och frön

Kjerstis mat och prat: Ännu ett glutenfritt surdegsformbröd - fullproppat med frukt och frön Kjersti har gjort det igen, eller rättare sagt, hon gjorde det innan! Ett superbra glutenfritt recept, helt underbart gott! Jag hade Jyttemjöl hemma, så jag kollade runt på hennes blogg vad jag skulle kunna baka utav det, och fastnade för detta recept, främst för att jag hade allt som behövdes hemma. Så gott! Mackkvällarna är räddade, detta är ingen uppoffring att äta istället för det vanliga brödet... Min variant blev lite annorlunda, beroende på skafferistatusen. Här följer Kjerstis recept, med mitt substitut i parentes: 50 g färsk jäst 5 dl äppelmust  (eller vatten) 1/4 dl kallpressad avocadoolja (rapsolja) 1 dl pumpafrön 1 dl solrosfrön 150 g torkad, blandad frukt - jag tog fikon, aprikoser och dadlar (jag tog aprikoser och aronia) 5 dl Jyttemjöl Mix - orange påse 4 msk glutenfritt surdegspulver 1 msk fiberhusk 2 tsk salt (Jag lade till ca 1 msk nyponskal...

Makrobiotisk mat

Jag strävar ju efter att hitta en kost som fungerar, som jag mår bra av, helst som även barnen kan äta och må bra av, som är lättlagad, inte för dyr... Omöjligt uppdrag? Tja, jag ger mig inte... Nu har jag börjat googla på makrobiotisk kost, finns massor av inspiration på nätet. Jag mår ju inte bra av vete och gluten, men klarar mig inte heller utan kolhydrater. Min syster mår jättebra på lchf, men jag blir sjuk av det. Jag tror att vi alla är olika, och behöver lyssna på våra kroppar vad de vill ha, och min kropp måste ha kolhydrater (också). Men det finns ju så mycket annat än vete, råg och korn! Hirs, bovete, quinoa, amaranth osv, och just dessa finns det mycket av inom makrobiotisk kost. (bild från livibalans.se) Idag provade jag ett recept, ganska lättlagat, gott, och känns supernyttigt! :-) Här, på livibalans.se , finns ett recept på en hirsgryta som dessutom är basisk. Kolla runt på övriga recept också, superbra sida! Hon som skriver är dessutom med i Buffés senaste ...